Мерія Філатова за 32 мільйони догляне дороги сіллю трохи дорожчою, ніж у Кернеса
08.10.2019   //  

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради 4 жовтня уклало угоду з ТОВ «Інкомеко» про ремонт та утримання автошляхів міста й ліквідації стихійних сміттєзвалищ у 2019 році на 32,46 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо відкриті торги двічі відміняли через нестачу учасників. На перші відмінені торги прийшло тільки «Інкомеко» з тією ж ціною.

Спершу договір уклали на 89,93 млн грн., що на 0,1% нижче від очікуваної вартості відмінених торгів у 90,00 млн грн. Однак того ж дня вартість зменшили додатковою угодою з урахуванням фактичного обсягу видатків майже втричі – до 32,46 млн грн.

За підсумковою відомістю ресурсів «Інкомеко» на відмінених торгах без ПДВ, найбільша сума у 26,45 млн грн. (майже третина ціни пропозиції фірми) припадала на «Роботу автотранспорту та механізмів» без жодної деталізації по 787-837 грн./маш.-год.

Сіль коштувала 1 390 грн./т, що відповідало січневій і квітневій цінам від «Інкомеко».

Однак у вересні КП «Шляхрембуд» Харківської міськради замовило кам’яну сіль вищого ґатунку крупність 3 із протизлежувальною добавкою до 150 г/т без пакування по 1 440 грн./т із ПДВ. Без урахування податку ціна складає 1 200 грн./т, що на 16% дешевше.

Комунальники Богуслава та Коломиї нещодавно замовляли сіль по 1 4891 494 грн./т із ПДВ. Без урахування податку це становить 1 241-1 245 грн./т, що на 12% дешевше.

Тендерна документація відмінених торгів вимагала від учасників надання:

  • аналогічного договору, виконаного принаймні на 80% із підтвердженням актами;
  • довільну довідку щодо можливості місцезнаходження машин та механізмів у межах Дніпропетровської області на час виконання робіт із зазначенням адреси;
  • довільну довідку щодо фінансової спроможності учасника стосовно закупівлі необхідних товарів та матеріалів для надання послуг за предметом закупівлі.

Дніпровську «Інкомеко» зі статутним капіталом 1 200 грн. записано на директора Олексія Саулевича. За даними системи «YouControl», у червні 2017 р. засновником був Валерій Владиславович Литовський, а керівником – Наталія Станіславівна Литовська. Роком раніше, у червні 2016 р. фірмою володів Владислав Едуардович Литовський, а керувала Наталія Станіславівна Яворська (можливо, дівоче прізвище Литовської).

Тендерно-договірний відділ замовника очолює Мирослава Володимирівна Яворська.

Литовський десь із літа 2016 р. до осені 2017 р. очолював Відділ транспорту управління ЖКГ та інфраструктури Департаменту ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА.

Загалом із січня 2018 року «Інкомеко» підписала договорів виключно з Дніпровською міськрадою на 752,8 млн грн. (без урахування змін додатковими угодами).