Чому такий АМКУ можна закрити взагалі і як це принесе державі 25 млн грн.
08.10.2019   //  

Автор публікації – Юрій Ніколов, редактор сайту “Наші гроші”

За останні дні трапилось кілька історій, що мені особисто довели – Антимонопольний комітет під керівництвом Юрія Терентьєва вже деградував до сміттєвого рівня.

Каса на тендерних оскарженнях. Я останнім часом почав чути, що якісь рішали дозволяють собі торгувати рішення «тендерної колегії» за 20, а то і 30% від очікуваної вартості закупівлі. Зрозуміло, що це говорять по принципу «проси більше, отримаєш менше, але все рівно більше, ніж мямлити». Але ж і говорять не про 0,2%. І нібито як спеціально, аби «продані» рішення Колегії не виглядали дивно та не випирали з попередньої практики – ветерани і новобранці АМКУ цю практику руйнують прямо на очах. Прямо тут і зараз.

Ось один з останніх прикладів, виявлених Агією Загребельською. Колегія все життя вважала, що якщо замовник вимагає аби учасник подав копію паспорта, то бери скануй всі сторінки – і з печатками, і пусті – та завантажуй в «Прозорро». Не питання розумно це чи ні. Головне – що це знали всі, і могли прогнозувати майбутнє рішення, якщо траплялась така помилка.

Аж 22 серпня гульк! і неподання копій пустих сторінок паспорту визнали формальною помилкою.

А потім 27 серпня хрясь! і неподання пустих сторінок знову стало підставою для відхилення.

А 27 вересня знову вжух! і не всі сторінки паспорта – знову не проблема!

Тобто тепер Колегія має практику на будь-який смак, а значить з рішалами можна домовлятись про будь-яке потрібне вам рішення. (Однак наголошую – і 30%, і 20% – це брєд і понти. Такий відкат навіть не всі замовники вимагають).

Каса на антитрастових рішеннях. Буквально пару тижнів тому було прийнято рішення по покаранню монополії на виробництві мінеральних добрив угрупуванням Фірташа. Але виявилось, що затягнувши розслідування на один зайвий рік голова Комітету Терентьєв зекономив Фірташу 850 мільйонів штрафу. Справа була у нехитрій заковиці – якщо монополіст грішив у 2015-2016 роках, але АМКУ через кілька років слідства довів порушення лише у 2019 році, то штраф у розмірі до 10% накладається на виручку порушника за рік, що передує тому, у якому виносять штраф – тобто у нашому випадку штраф на фірташівську фірму наклали на її дохід у 2018 році. А саме цей рік Фірташ і присвятив тому, що виводив операції по продажу добрив на інше новостворене юробличчя, яке взагалі не фігурувало у розслідуванні. Ось так і вийшло, що якби штраф впаяли у 2018 році, то 10% наклали б на оборот «НФ трейдінгу» за 2017 рік у розмірі 9,6 млрд грн. Але Терентьєв особисто затягнув слідство на зайвий рік, і 10% застосували вже до обороту у розмірі 1,1 млрд грн. Ось вам і 850 мільйонів чистої економії на штрафі.

Каса на різних підходах до змовників. Пам’ятаєте, як Київське тервідділення АМКУ під керівництвом однокурсника Терентьєва Олексія Хмельницького вже двічі оштрафувало фірми з угрупування Максима Микитася за розіграш будівельних тендерів? Спочатку на 150 мільйонів гривень за розіграш тендерів по реконструкції корпусу Інституту хірургії ім. Амосова і гімназії ім. Бойченко. А потім окремо цим же двом фірмам впаяли ще 112 мільйонів гривень штрафу за розіграш тендеру на Шулявський міст. Тобто велетенські штрафи були окремо за кожен окремий розпильний тендер. Все це співпало з тим, як друзі Коломойського влаштували атаку на мера Віталія Кличка, при якому Микитась і став одним з найбільших тендерних ділків столиці. У свою чергу Терентьєв домовився з тими самими друзями Коломойського про збереження себе у кріслі голови АМКУ. А Микитасю довелось взагалі тікати з бізнесу.

А тепер порівняйте це з дріб’язковим штрафом у 50 мільйонів гривень, який Терентьєв нещодавно анонсував машинобудівельному холдингу Corum Group Ахметова. Цей холдинг виготовляє обладнання для всіх шахт Ахметова, а це на хвилиночку – майже 80% всього вугледобувного сектору України. І це те саме ТОВ «Корум Україна», яке лише у 2016-2017 роках розіграло з «рідною» фірмою «Гірничі машини» не два, не три, і навіть не десять тендерів. А 20 процедур на загальну суму понад півмільярда гривень. Так Ахметову – 50 мільйонів, а Микитасю – чверть мільярда штрафів. Вловлюєте вільноконвертовану різницю?

Звісно, ви можете сказати, що справи по монополістам АМКУ зливав і раніше, мовляв нічого нового. Але на відміну від «раніше» – тепер це роблять одноголосно. А значить надії на цей склад держуповноважених та їх совість – якось взагалі нізвідки взятись.

Плювки монополістів. Тут взагалі дуже неприємно. Рік тому юристи Коломойського протоптали доріжку до суддів з Окружного адмінсуду по справі «приватного» картелю АЗС і наловчились блокувати розслідування АМКУ таким чином. Подають у ОАСК позов проти АМКУ за якесь абишопопало, заявляють клопотання про заборону Антимонопольному комітету продовжувати розслідування до вирішення судового спору по суті, і далі граються у затягування справи поки падишах чи ішак не помруть.

Цей самий трюк 3 жовтня провернули юристі цигаркового монополіста «Тедіс Україна». Про позов з заборонною «обєспєчкой» від судді Арсірія вони повідомили Терентьєва прямо на засіданні Комітету, де вже готувались виносити штрафи «Тедісу» і чотирьом найбільшим виробникам цигарок України за створення монопольного картелю.

І тепер це фактично вже відпрацьований рецепт по припиненню усіх(!) справ АМКУ. Достатньо просто найти порозуміння з суддями з Окружного про суму аргументів, яка може мотивувати видати «обєспєчку» і розглядати справу якнайдовше.

Витирання ніг в Офісі президента. На Банковій теж не церемоняться з таким догідливим Головою. Завдання по окремим кейсам, які він обіцяв виконувати по першому кліку в обмін на його збереження в кріслі, голові цілого АМКУ ставлять не в кабінеті Президента, не у голови його Офісу, навіть не у заступників. Якісь дрібні клерки рівня голови департаменту. Якісь мери. Якісь хто попало.

І при цьому бюджет АМКУ на відміну від інших держорганів взагалі не росте. От  навіть у сквалиг з НАЗК бюджет підіймають. А антимонопольників на наступний рік залишили на минулорічному рівні. І Терентьєв не зміг домовитись з прем’єром Гончаруком навіть про копійчане збільшення штату та зарплат для Департаменту оскаржень закупівель. Як наслідок – рішення розглядають до півночі! Та ще й зарплати фахівців АМКУ в середньому у рази(!) менше від зарплат в аналогічних ЦОВВ. Наголошую – мова не про начальницький склад, а саме про фахівців, які і виконують основну роботу по антимонопольним розслідуванням.

Бачачи такі норови АМКУ спеціалісти бідкаються і звільняються. Вчора дізнався, що заяви на звільнення одним махом накатали всі шестеро айтішників з Відділу забезпечення захисту  інформації та розвитку інформаційних систем. Терміново довелось туди повертати кого попало, хто хоч колись працював з ІТ.

За дев’ять місяців 2019 року вже фактично виконана норма по звільненню спеціалістів як за весь 2018 рік. А минулого року звільнившихся було удвічі більше, ніж у 2017-му.

Отже з огляду на «плювки монополістів» здається, що такий орган у такому стані – це тупе закопування коштів у комуналку. Держава оплачує мільйони за утримання 10-поверхівки, у якій сидять три сотні людей, що не можуть нормально працювати через корумпованість та рукодупість керівництва.

Але якщо будівлю на Липківського,45 (поруч з Соломянською площею) здати під офіси, то давайте порахуємо: 10 поверхів по 800 квадратних метрів на кожному та по $10 за квадратний метр на місяць принесуть державі гарантованих 25 мільйонів гривень на рік. Нєнуашо(((

Блог від: Юрій Ніколов