Оточення Микитася вийшло з проекту Arsenal Plaza – тепер будуватиме компанія російського Буряка
02.10.2019   //  

Столична Держархбудінспекція у вересні погодила початок будівельних робіт з реконструкції корпусу заводу «Арсенал» під адміністративну будівлю з паркінгом. Про це свідчать дані офіційного сайту ДАБІ.

Замовником будівництва є ТОВ «Філософія девелопмент», яке у квітні цього року купило на аукціоні СЕТАМу корпус заводу з ділянкою за 563,71 млн грн.

Підрядником будівництва є ТОВ «Девіжн Констракшн», засновниками якого є Анатолій Мовчан (80%) і ПАТ «ЗНВКІФ «Авераж» (20%), бенефіціаром якого є Дмітрій Буряк.

«Девіжн Констракшн» зареєстрована за тією ж адресою (Київ, Столичне шосе, 103) і має той же телефон (0442200156), що і інші фірми Буряка. Такий же телефон має, зокрема, ОК «ЖК «Буденерго», співзасновником якого є Олег Гуриненко. Також він є керівником ТОВ «Трейд-Інвест», бенефіціарним власником якого є Дмітрій Буряк.

Російський бізнесмен Дмитро Буряк відомий на ринку як девелопер будівельних проектів «DeVision» у Литві та Україні, а також виробник біологічно активних добавок.

20 вересня цього року Олег Гуриненко став директором «Філософії девелопмент». Водночас зі складу засновників компанії вийшло ТОВ «А.В.Інвестиції», яке заснували особи з оточення екс-нардепа Максима Микитася.

Єдиним власником «Філософії девелопмент» на сьогодні є ТОВ «Монтаді», створене у січні 2019 року і засновниками якого значаться Алла Виговська (90%) і ТОВ «КУА «Система капітального інвестування». Власниками останнього є Ярослав Зозуля (0,1%) і кіпрська компанія «Валдез Лімітед» (Valdeze Limited, 99,9%)

Нагадаємо, на 1,36 га по вул. Московській, 8 планується будівництво торгово-офісного комплексу «Arsenal Plaza». Раніше цей проект рекламувала корпорація «Укрбуд», однак на сьогодні сайт «Arsenal Plaza» закритий, а у відділі продажу корпорації приміщення в цьому об’єкті не продають.

Наприкінці серпня Департамент містобудування КМДА погодило висоту цього об’єкту на рівні майже 51 м. Зауважимо, що будівництво проводиться в Центральному історичному ареалі Києва, де існує обмеження по висоті – не вище 27 м.

Як відомо, 19 вересня гендиректор корпорації «Укрбуд» Олег Майборода у Facebook повідомив, що Микитась вийшов з будівельного бізнесу. 20 вересня Микитась підтвердив, що продав компанію «Укрбуд Девелопмент». При цьому в середині вересня вийшов зі складу засновників ряду компаній.