Микитась переписав фірму, що володіє центральним офісом «Укрбуду» на Пушкінській
25.09.2019   //  

Замість Максима Микитася засновником ТОВ «Регіональні ресурси» став Андрій Костарєв. Про це свідчать дані Єдиного держреєстру юросіб.

Зміна засновника фірми відбулася 13 вересня. При цьому директором залишився Олександр Ляпунов, призначений у квітні 2017 року.

Відкриття нового офісу корпорації Укрбуд на вул. Пушкінській, 27, 5 грудня 2018 року

 

Андрій Костарєв також є співзасновником ТОВ «Денман Груп», ТОВ «Ізопак Глас» і ТОВ «БКК «Поліком Буд-М», повязані з будівельним ринком.

Олександр Ляпунов у 2016 році був керівником ТОВ «Будінпроект», що здійснює будівництво скандального ЖК «Покрова» у столиці. Співзасновником цієї фірми у подальшому став Сергій Якусевич, заступник голови правління «Укрбуду» Максима Микитася.

Микитась став засновником ТОВ «Регіональні ресурси» у жовтні 2017 року. Свої частки йому продали Олександр Ляпунов та Ірина Бєлицька.

У тому ж році фірма придбала нерухомість у центі Києва: нежилий будинок площею 2910 кв м на вул. Пушкінська 27 (літера «А), гараж площею 15,7 кв м на вул. Пушкінській 27, а також двоповерховий адміністративний будинок площею 409 кв м на вул. Пушкінській 25 (літера «Б»).

«Регіональні ресурси» є основним засновником ТОВ «Будівельне підприємство № 3 КМБ-1».

У своїй декларації перед звільненням з Верховної Ради 29 серпня Микитась вказував «Регіональні ресурси» як фірму, якою він володів на 100%.

Декларація Максима Микитася за період з 1 січня по 29 серпня 2019 року

 

Із задекларованих Микитасем українських фірм він також вже вийшов зі складу засновників ТОВ «Інноваційний комфорт». Замість нього співвласником фірми стала юрист Ольга Соловйова, яка є власницею Адвокатського об’єднання «СК Груп».

Крім того, замість «Укрбуд Девелопмент» основним власником ТОВ «Інвестиційна компанія «Укрбуд інвест» на днях став Ігор Кобізь із с. Обознівка Кіровоградської області.

У своїй декларації Микитась у кінці серпня зазначав, що є бенефіціарним власником ТОВ «Укрбуд Девелопмент», що є спвізасновником компаній «Ю Сервіс Груп», «Дроід-Сіті» і «Будгруппроектінвест-2», а також корпорації «УБ Корпорація «Укрбуд» і ТОВ «Укрбудпереказ».

Нагадаємо, 19 вересня гендиректор корпорації «Укрбуд» Олег Майборода у Facebook повідомив, що Микитась вийшов з будівельного бізнесу. 20 вересня Микитась підтвердив, що продав компанію «Укрбуд Девелопмент».

Раніше у липні стало відомо, що в один з будівельних проектів Микитася у Києві увійшло оточення нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.