Харків’яни за 4,5 мільйона розроблять десятирічний План управління відходами в Києві
20.09.2019   //  

Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА 16 вересня за результатами тендеру замовив ТОВ «Український науково-дослідний інститут з розробки та впровадження комунальних програм та проектів» розробку Плану управління відходами в місті Києві на десять років за 4,50 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця липня 2020 року відповідно до Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року та низки директив Європарламенту і Ради виконавець має розробити План управління відходами в місті Києві до 2030 року. План включатиме такі розділи:

  • характеристику міста;
  • аналіз поточного стану системи управління відходами у місті (із деталізацією за їхніми видами: муніципальні, небезпечні, будівельні, електронні, медичні, специфічні тощо);
  • планування системи управління відходами в місті (запобігання утворенню, підготовка до повторного використання, переробка та інші види утилізації, зокрема отримання енергії та видалення; також у цьому розділі мають бути визначені заходи щодо створення нових установок для переробки вторинної сировини, компостування біорозкладних відходів, зменшення кількості місць для захоронення відходів);
  • індикатори та моніторинг виконання плану;
  • інформацію про Стратегічну екологічну оцінку;
  • додатки.

Потім у серпні-грудні 2020 року План погодять і затвердять в установленому порядку.

Виконавець передасть замовнику всі авторські майнові права після підписання акту.

Передбачено забезпечення виконання договору в розмірі 5% від його вартості.

Ціна угоди на 17% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 5,40 млн грн.

ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва «УкрНДПІЦивільБуд» Мінрегіону не допустили до аукціону. Воно надало лист-згоду на обробку, використання, поширення та доступ до персональних даних лише від директора, але не від інших 13 працівників, які були зазначені ним у тендерній пропозиції.

Єдиним допущеним конкурентом було ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» Мінрегіону.

Зараз харківська фірма «УкрНДІКомунПроект» належить директору Андрію Кібцю і Наталі Щербаченко. За даними системи «YouControl», раніше співзасновниками були також Наталiя Сорока, Катерина Абашина, Владислав Бабенко та Iрина Богата.

Андрій Кібець володіє ТОВ «Виробниче управління житлово-комунального господарства №1 Харківського району» разом із Сергієм Веприцьким, а раніше керував ТОВ «Міська компанія поводження з відходами» тоді ще Вiктора Цитовича і Дениса Мiсiкова.

Загалом із 2009 року переможець отримав державних підрядів на 8,30 млн грн.