Підлеглі Кернеса таємно розіграли між «своїми» 87 мільйонів на Олексіївську лінію метро
05.09.2019   //  

КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Харківської міської ради 27 серпня за результатами тендеру замовило ПрАТ «Південспецбуд» підготовчі роботи за проектом будівництва третьої лінії від станції «Метробудівників» до станції «Одеська» на 86,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року виконають підготовчі роботи першої черги, яка включає будівництво перегінних тунелів від існуючої станції «Метробудівників» до проектованої станції «Одеська» із притунельними спорудами та проектованих станцій «Державінська» та «Одеська». Тунелі та станції планується будувати відкритим способом, тобто зверху.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

У договірній ціні на заробітну плату та прибуток відведено по 3% від загальної вартості підряду. Ціна угоди на 9% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 95,10 млн грн.

Чвертю акцій «Південспецбуду» володіє ДочП «СІ Капітал Інвест» компанії «Bonamm d.o.o.» (Словенія), чиїм засновником у словенському реєстрі є харків’янин Анатолій Бондаренко, а представником – Ірина Бондаренко. Ще чверть належить Миколі Шевякіну, а менші пакети мають Дмитро Кошман, Сергій Мєрний, Юрій Скляр та Олег Чігрінов.

Раніше однаковий номер телефону та адресу на вул. Джанкойській із «Південспецбудом» мало ПрАТ «Південспецбуд Інженерінг» віце-мера Харкова з питань інфраструктури Євгенія Водовозова та його батька Наума Водовозова, яким керує Карина Водовозова.

Усього з 2008 року «Південспецбуд» отримав державних підрядів на 297,90 млн грн.

Нині конкурентами були харківські ТОВ «Спеціаліст А» директора Олега Бережного, чия дружина Олена Бережна є начальницею кошторисного відділу Управління економіки та кошторисно-договірних відносин Департаменту інфраструктури Харківської міської ради, і ПрАТ «Трест Житлобуд-1» Олександра Харченка, колишнього депутата Харківської облради від Партії регіонів, а нині – члена виконкому Харківської міськради.

Саме «Трест Житлобуд-1» був замовником у договорах від 2018 року про влаштування каналізації під час будівництва житлових комплексів на загальну суму 2,81 млн грн., які переможець «Південспецбуд» приніс у якості аналогічних договорів на нинішні торги.