Украерорух включив гомеопатію у медичну страховку для персоналу за 17 мільйонів
03.09.2019   //  

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 19 липня за результатами тендеру замовило ТДВ Страхова компанія «Нафтагазстрах» послуги страхування на 17,41 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На два роки застрахували 3 930 осіб, у тому числі 1 632 – диспетчерського та інженерно-технічного персоналу та 2 298 – адміністративного і загальновиробничого персоналу. Для перших річна страхова сума за кожним видом страхування складає 50 тис грн., для других – 35 тис грн. Річний страховий внесок – 1 125 грн. для перших і 875 грн. для других.

Добровільне медичне страхування включає програми амбулаторно-поліклінічної та невідкладної допомоги, стаціонару та онкології, в тому числі лікування від онкології за кордоном не більше п’яти осіб на рік з лімітом 250 тис грн. на особу. Також передбачено вакцинацію від грипу, вітамінізацію і забезпечення медикаментами з формулюванням «у тому числі гомеопатичними препаратами – за рекомендацією (призначенням) лікаря».

Нагадаємо, ефективність гомеопатичних препаратів не доведена жодними науковими дослідженнями, а спроби лікувати ними серйозні захворювання небезпечні для життя.

Страхування здоров’я на випадок хвороби включає туберкульоз, інвалідність внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва чи професійного захворювання, а також смерть внаслідок захворювання.

Ціна угоди на 0,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 17,50 млн грн.

Власниками «Нафтагазстраху» є кияни Тетяна Пригодська, Юрій Іванько, Микола Білан, Віктор Флорінський, Олександр Сухоставець, Ольга Адамчук, Антон Кіяшко з Василькова, Павло Янковський (банк «Фінансовий партнер») з Авдіївки, Олександр Бондарев з Макіївки та австрійська фірма «Т.С.Л.-Трейдінг Анд Шіппінг Логістікс Гмбх».

Тетяна Пригодська – дружина екс-нардепа від Партії регіонів Антона Пригодського, а Флорінський, Сухоставець, Кіяшко та Білан були його помічниками. Бондарев володіє ТОВ «Торговий дім «Мосагродон» разом із сином Пригодського – Віталієм Пригодським.

Пригодського-старшого називали другом Віктора Януковича. У 2014 році він заявив у інтерв’ю, що останніми роками не був близький з екс-президентом.

Раніше засновниками «Нафтагазстраху» були Андрій Остапко та Олександр Козирєв, які фігурували в компаніях з групи екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Довгий час у фірми страхувалася «Донецька залізниця».

Єдиним допущеним конкурентом було ПрАТ «СК «Арсенал страхування», чиїми акціонерами є ТОВ «Бізнес – Ескорт» Олексія Котковського, ТОВ «Фірма Активбаланс» Максима Туза та Олександра Солопа, а також Сергій Авдєєв, Анатолій Солоп, Геннадій Молдавський і Тетяна Данилова. При цьому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Чотири фірми не допустили до аукціону через недоліки документів. Зокрема ПрАТ «СК «Саламандра» не надала аналогічний договір щодо принаймні 4 тис осіб і положення про дирекцію, ПрАТ «СК «Крона» – лист-гарантію про відповідальність за зміст пропозиції та копію контракту з генеральним директором, ПрАТ «Українська пожежно-страхова компанія» – тендерне забезпечення та аналогічний договір щодо принаймні 4 тис осіб, а ПАТ «СК «Країна» – тендерне забезпечення і документ про реєстрацію статуту тощо.