Зеленський призначив в АМКУ доньку свого університетського викладача та закупівельницю «Арселора», що працювала з Терентьєвим
02.09.2019   //  

Президент Володимир Зеленський своїми указами призначив нових членів Антимонопольного комітету Ірину Копайгору і Ольгу Піщанську. Зі складу АМКУ звільнено Анну Артеменко. Про це повідомляється на сайті президента.

Ірина Копайгора

Державна уповноважена Ірина Копайгора до призначення працювала викладачем у Криворізькому економічному інституті при «КНЕУ ім. В. Гетьмана». У цьому ж інституті викладає її батько Іван Копайгора. Будучи завідувачем кафедри правознавства, Копайгора у 90-х роках викладав Зеленському теорію держави і права. Також у Криворізькому економічному інституті працює батько Володимира Зеленського, Олександр Зеленський.

Ольга Піщанська

Першим заступником голови АМКУ стала Ольга Піщанська, яка також будувала свій кар’єрний шлях на малій Батьківщині президента – у Кривому Розі. Вона очолювала закупівельний напрямок у «АрселорМіттал» у той же період, коли нинішній голова АМКУ Юрій Терентьєв був генеральним юрисконсультом цього підприємства.

Анна Артеменко у складі АМКУ у тому числі займалась питаннями державної допомоги. Вона була призначена держуповноваженою у 2015 році разом з усіма іншими членами Комітету.

На початку липня 2019 року президент Зеленський після зустрічі Олексія Гончарука з Юрієм Терентьєвим звільнив з АМКУ першого заступника голови Марію Ніжнік, держуповноважених Андрія Вовка, Агію Загребельську, Валерія Полюховича.

31 липня було призначено нових держуповноважених Наталію Буроменську (юристка компанії «Водафон» та дружину відомого юриста Михайла Буроменського, знайомого з Борисом Ложкіним) та Ольгу Нечитайло (колишня працівниця АМКУ, що займалась питаннями ДТЕК, останні два роки працювала у BRDO під керівництвом нинішнього прем’єр-міністра Олексія  Гончарука і нинішнього міністра енергетики Олексія Оржеля).

Наразі з первісного складу АМКУ зберігають посади голова Комітету Юрій Терентьєв, його заступниця Ніна Сидоренко (Терентьєв і Сидоренко були однокурсниками у КІМО з колишнім замголови Адміністрації президента Олексієм Філатовим), Світлана Панаіотіді (колишня співробітниця компаній Бориса Ложкіна), Марія Процишен (вважається близькою до Юрія Терентьєва).