Комунальники під виглядом реконструкції віддали пів гектара біля метро «Голосіївська» під забудову новим ЖК
02.09.2019   //  

Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобудівні умови та обмеження на реконструкцію нежитлових будівель під багатофункціональний комплекс на вул. Васильківська, 3 у Голосіївському районі. Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту.

Замовниками цих вихідних даних є комунальні підприємства Київської облради «Київоблкіно» і «Друкар». Першому належить будівля площею 3539 кв м і на праві постійного користування ділянка площею 0,54 га по вул. Васильківській, 3.

Детальним планом території, затвердженим 10.07.2018, функціональне призначення вказаної ділянки змінюється на житлову забудову.

Дані Детального плану території в межах вул. Васильківська, просп. Голосіївський, затвердженого 10.07.2018

Висота будівлі становитиме від 26,5 м до 73,5 м. Містобудівні умови та обмеження видані на зведення багатофункціонального комплексу, що в реальності означає, що збудують житловий комплекс.

Дані Детального плану території в межах вул. Васильківська, просп. Голосіївський, затвердженого 10.07.2018

Цей ЖК увійде у Мікрорайон 4 вулиць Васильківська, Маричанська та проспекту Голосіївський. Поруч із ним на території ДП «Національний центр Олександра Довженка» зводиться ще один житловий комплекс (ЖК White Lines) по вул. Васильківській, 1.

Ділянка на вул. Васильківській, 3 потрапляє в зону звукового тиску до 70 дБ, а також зону обмеженого використання території від аеропортів.

Згідно з МУО, до проектування об’єкта замовники повинні привести цільове призначення ділянки у відповідність до намірів забудови. Наразі відповідно до даних Публічної кадастрової карти України цільове призначення ділянки – «промисловості, комерційного використання і громадського призначення».