Директор інтернату віддав 600 тисяч за бус Volkswagen бойфренду доньки попри втручання прокуратури
01.09.2019   //  

Комунальний заклад «Острозький психоневрологічний інтернат» Рівненської обласної ради 15 липня замовив ФОП Шостак Юрій Микрлайович вживаний мікроавтобус Volkswagen T6 (Transporter) за 600 тис грн. Про це повідомила Ліна Захарова у «Радіо Трек».

Про свій намір купити таке авто інтернат оголосили на «Прозорро» 3 квітня 2019 р. Заклад вказав, що хоче купити мікроавтобус Volkswagen, 2015-2016 року випуску, не битий, не фарбований, без пошкоджень, пробіг до 200 тис км, ввезений в Україну та зареєстрований 2018-2019 рр., кількість місць: 8+1.

Перший тендер не відбувся. 4 травня тендер було скасовано через відсутність пропозицій. Закупівлю було оголошено повторно, і знову жоден потенційний продавець не захотів продати інтернатівцям свого буса.

Після двох невдалих тендерів закон дозволяє покупцю купити товар де він хоче і в кого хоче напряму. Для цього потрібно провести «переговорну процедуру». І директор Острозького психоневрологічного інтернату, депутат Острозької районної ради Олександр Дмитрук знайшов необхідного їм продавця з бусом. Ним виявився Юрій Шостак.

Активісти громадської ініціативи «За чесний тендер» припускають, що шукали не буса, а знайомого продавця, через якого можна провести всю суму отриманих коштів.

З підприємцем підписали договір, але 31 травня Юрій Шостак відмовився продати буса. Переговорна процедура скасувалася. Підставою стало втручання Здолбунівської місцевої прокуратури, яка побачила невідповідність між вимогами покупця і тим, що мав продавець.

У офіційній відповіді прокуратури на запит журналістів йдеться:

«Як було встановлено, вимоги до учасників переговорної процедури відрізнялись від вимог, що були визнані й затверджені замовником в тендерній документації, тендер по якій  не відбувся… До дисциплінарної відповідальності, у вигляді догани, притягнуто винну посадову особу інтернату».

В подальшому інтернат знову оголосив тендер, який виграв Шостак з пропозицією 600 тис грн. Єдиним його конкурентом був ФОП Петро Гуменяк, чия дешевша пропозиція була відхилена через відсутність документів.

У розмові з журналістами Олександр Дмитрук підтвердив, що його донька зустрічається з підприємцем Юрієм Шостаком.

На сайті Авто.ріа вживані автомобілі Volkswagen T6, подібні тому, який придбав інтернат, в середньому пропонують за 500 тис грн.