Першою замголови АМКУ стане тендерниця з «АрселорМіттал», що працювала разом з Терентьєвим
19.08.2019   //  

16 серпня Ольга Піщанська оприлюднила у реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію кандидата на посаду першого заступника голови АМКУ. Про це свідчать дані з реєстру НАЗК.

З відкритих джерел відомо, що Ольга Піщанська займалась організацією закупівель ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» кілька років тому. У той період нинішній голова АМКУ Юрі Терентьєв саме працював генеральним юрисконсольтом «Арселору». У декларації Піщанська вказала, що володіє цінними паперами ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг».

Піщанська є одноосібною власницею ТОВ «Закупівельні рішення» (Київ), а також контролює ТОВ «Стем інжиніринг» (45%, Київ) та ТОВ «Промпроектсервіс» (94%, зареєстровано у Кривому Розі по вул.Криворіжсталі).

Основний КВЕД ТОВ «Закупівельні рішення» – «консультування з питань комерційної діяльності та управління». Фірма заснована у грудні 2016 року, і до осені 2018-го її власниками разом з Піщанською виступали Марина Трепова та Вячеслав Бєляєв.

Її партнером по «Стем інжиніринг» є Руслан Баранник, який працює замдиректора департаменту інвестицій і інжинірингу «АрселорМіттала». Фірма спеціалізується на діяльності у сфері інженерних рішень і надає технічне консультування в цих питаннях.

4% «статутника» «Промпроектсервісу» записані на Юрія Посмашного. Сама компанія провадить діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надає послуги технічного консультування в цих сферах.

Протягом минулого року Піщанська отримала сумарний дохід у розмірі 147 тис. грн – за основним місцем роботи та за сумісництвом. Останню позицію займає як комерційний директор згадуваного ТОВ «Стем інжиніринг».

Кошти Піщанська зберігає готівкою (загалом $184,50 тис.) та у банках – «Сбербанк», «Кредобанк» та «Укрсіббанк» (всього $7,85 тис.).

Нагадаємо, на початку липня президент Володимир Зеленський звільнив першу заступницю голови АМКУ Марію Ніжнік та держуповноважених Агію Загребельську, Андрія Вовка і Валерія Полюховича. Звільнення були проведені без відповідних подань прем’єр-міністра, передбачених законом.

31 липня президент призначив державними уповноваженими АМКУ Наталію Буроменську та Ольгу Нечитайло (див. довідки про новопризначених – тут і тут). Замголови Офісу президента Олексій Гончарук розповів в інтерв’ю, щоЗаступник голови Офісу президента Андрій Гончарук в інтерв’ю «Фокусу» підтвердив що кадрові рішення стосовно АМКУ приймались на підставі побажань голови Комітету Юрія Терентьєва:

«Ми дійсно провели консультації з Юрієм Терентьєва (глава АМКУ. – Фокус) про те, як максимально ефективно побудувати роботу, і прислухалися до деяких його рекомендацій».