У КМДА дозволили Дядечку розробляти проект «багатофункціонального комплексу» на 25 поверхів поблизу готелю «Салют»
07.08.2019   //  

ТОВ «Картас Траст Компані» отримало вихідні дані на реконструкцію нежилого будинку по вул. Михайла Омеляновича-Павленка (колишня – Суворова) , 4 під багатофункціональний комплекс. Про це свідчать містобудівні умови та обмеження (МУО), видані фірмі 21 грудня 2017 року.

У МУО умовна висота будинку після реконструкції може становити 73,5 метри (орієнтовно 25 поверхів).

Остаточну висоту мають визначити на підставі висновків історико-містобудівного обґрунтування (ІМО). Втім, на сьогодні на сайті Мінкультури жодних даних про затвердження такого ІМО немає.

Реконструкцію дозволено проводити в межах існуючих фундаментів будівлі. Зараз це нежилий будинок площею 10 тис кв м, що з 2011 року належить ТОВ «Картас Траст Компані».

Відповідно до Генплану, ділянка, на якій розташована ця будівля, належить до території громадських будівель і споруд.

Разом з тим у МУО неодноразово наводяться розрахунки для житлової забудови. Так, вказано «у разі проектування житлової одиниці» передбачити організацію місць відпочинку, машиномісць, гранично допустиму щільність населення для житлової забудови. Далі по тексту також згадуються «місця паркування автотранспорту для житлової забудови», «мешканці комплексу».

Вказані МУО підписала заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Валентина Антоненко.

Керівником ТОВ «Картас Траст Компані» є Вячеслав Климов, а засновником – Сергій Дядечко, екс-віце-президент «Родовід Банку» часів контролю над фінустановою структурами Юрія Іванющенка. Дядечко є власником банку «Союз», що ліквідується. Останні роки він проживає в Монако, де купив місцевий баскетбольний клуб.

ТОВ «Картас Траст Компані» фігурувало у кримінальних провадженнях по ухиленню від сплати податків. Крім того, ця фірма фігурує як кінцевий покупець газу у компаній зі «справи Онищенка». На запит НАБУ і САП надати документи по покупці газу фірма відмовилася, відтак слідство отримувало доступ до цих документів через суд.

Нагадаємо, що у будівлі на вул. М. Омеляновича-Павленка (колишня – Суворова) , 4 розташовано, зокрема, продуктовий супермаркет – один з небагатьох у центрі столиці. Навесні 2018 року місцеві мешканці виступили проти реконструкції будівлі, а також погрожували перекрити дорогу у разі закриття магазину.