На стадіоні в Новомосковську за 191 мільйон буде втричі дорожчий газон, ніж у Кернеса
07.08.2019   //  

Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА 5 серпня за результатами тендеру замовив ТОВ «СК «Стройінвест» реконструкцію стадіону «Металург» у місті Новомосковську за 191,33 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року по вул. Паланочна, 6 мають реконструювати стадіон, сантехспоруду та глядацькі трибуни із вбудованими приміщеннями, влаштувати відеоспостереження території та під трибунних приміщень, огорожу та блискавкозахист опор освітлення.

За підсумковою відомістю без доставки і ПДВ, натуральний рулонний газон невідомого складу загальною вартістю 6,06 млн грн. коштує 720 грн./кв. м. У травні КП «Центральний парк культури та відпочинку імені Максима Горького» Харківської міськради замовило рулонний газон у складі рослин тонконіг – 40 %, повзуча червона костриця – 30 %, райграс пасовищний – 30% по 195 грн./кв. м з урахуванням робіт з укладки, що принаймні втричі дешевше.

Природний рядовий пісок замовили по 600 грн./куб. м, що принаймні вдвічі дорожче від середньої ринкової ціни у 250 грн./куб. м.

Гарячекатана арматурна сталь різних класів коштує 24-27 тис грн./т. На інших тендерах її можна знайти в середньому на третину дешевше – наприклад, по 19 тис грн./т.

Пластикові сидіння для трибун із невідомими характеристиками і виробником придбали по 292 грн./шт. Це на чверть дешевше від полімерних крісел УК-19 по 374 грн./шт., які Кам’янська міськрада нещодавно заклала в кошторис будівництва палацу спорту.

Чотирнадцять світлодіодних прожекторів Alum Side Airport Light 800W 92000Lm IP85 обійдуться у 101 тис грн./шт. У відкритих джерелах немає ринкових цін цих приладів.

Гарантійний строк становить десять років. На заробітну плату піде 16,40 млн грн., тобто 10% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 1,92 млн грн. Ціна угоди всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 192,70 млн грн.

Засновником і директором дніпровської «СК «Стройінвест» є Денис Островський, а підписантом – Юрій Кравченко.

Островський володіє ТОВ фірма «ВЛК» із радником, а до того – заступником директора КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міськради Павлом Похвалітовим. Останній також був відомий як начальник Дніпровського центру телекомунікаційних послуг ПАТ «Укртелеком» і працівник ДМП ВКГ «Дніпро-Західний Донбас».

Островський був засновником нині ліквідованих ТОВ «Вітолір» сам і ГО «Нова сила» з Андрієм Чеботарьовим та Іваном Лайваном. Лайван керував КолП «Дніпроуніверсал», директором якого нині є Лариса Островська, а засновником – Дмитро Герасимов.

Із 2015 року переможець отримав підрядів переважно у Департаменту на 1,32 млрд грн.

Єдиним конкурентом було ПрАТ «Аграрно-виробниче підприємство «Содружество», причому ніхто не знижував ціну на аукціоні. Фірма із селища Слобожанське біля Дніпра належить Ірині Володимирівні та Денису Володимировичу Кононовим, а керує нею Володимир Іванович Кононов. Денис Кононов разом із Тетяною Олексіївною Кононовою є позапартійними депутатами селищної ради Слобожанського. У 2010 році обоє пройшли туди від Партії регіонів. Сім’я Кононових прописана за однією адресою у Дніпрі.

Із 2008 року суперник отримав підрядів переважно у Департаменту на 735,50 млн грн.