Кличко змінив цільове призначення ділянки Нацполіції на Рибальському, щоб Вавриш та Ісаєнко могли далі будувати свій ЖК
05.08.2019   //  

Київська міськдержадміністрація змінила цільове призначення ділянки на вул. Електриків, 25-Ж, яка перебуває у постійному користуванні Головного управління Нацполіції у м. Києві. Про це свідчить розпорядження КМДА за підписом Віталія Кличка від 1 липня.

Цим розпорядженням припинено використання ділянки площею 0,47 га для експлуатації елінгу мотокатерів, яку ГУ НП у м. Києві отримало у постійне користування за рішенням Київради 2012 року. І встановлено нове цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування житлових будинків.

На цій ділянці розміщена будівля, що належить ГУ НП у м. Києві.

Нагадаємо, на ділянці ГУ НП у м. Києві буде побудовано одну із черг ЖК «Рибальський», девелоперами будівництва якого є SAGA Development і Perfect Group. Власником SAGA Development є Андрій Вавриш, екс-заступник директора Департаменту містобудування КМДА. Perfect Group пов’язують із екс-чиновником Міноборони та Мінрегіону Дмитром Ісаєнком, який обрався у Верховну Раду за списком «Опозиційної платформи – За життя».

Будівництво ЖК «Рибальський» на півострові Рибальський стало можливим завдяки затвердженому Київрадою у вересні 2016 року Детальному плану території (ДПТ). Цей ДПТ був розроблений на основі договору, який підписали Вавриш, який на той момент ще працював у КМДА, і пов’язані з ним особи.

Детальніше про забудову Рибальського півострова читайте у матеріалі «Будка на Рибальському».