Навчання «Слуг народу» у трускавецькому готелі партнера Януковича коштує від 5 мільйонів
04.08.2019   //  

Готель “Ріксос” належить навпіл партнерам біглого Януковича та покійного Єрємєєва.

Вартість навчання 260 депутатів партії «Слуга народу» у курортному 5-тизірковому комплексі «Ріксос-Прикарпаття» обійдеться у суму від 4,76 млн грн. Про це повідомив Zaxid.net.

Навчання 260 депутатів партії «Слуга народу» розпочались у понеділок, 29 липня. Протягом семи днів депутати навчались основам самоврядування, макроекономіці, оподаткуванню тощо.

Вартість проживання однієї особи у «Ріксосі» становить від 3 050 до 21 700 грн за добу. Відтак шестидобове проживання 260 нардепів у найдешевших номерах коштуватиме щонайменше 4,76 млн грн. Оплату за це партія «Слуга народа» має задекларувати у НАЗК.

Готель належить ТОВ «Діагностичний лікувально-реабілітаційний курортний комплекс “Ріксос-Прикарпаття”». Ця юрособа зареєстрована у рівних долях на компанії ТОВ «Спецпроект-Перспектива» (Луцьк) та ТОВ «Інвестиції та розвиток» (Донецьк).

«Інвестиції та розвиток» є відомою девелоперською компанією, серед проектів якої – ТРЦ «Донецьк Сіті», ТОЦ «Green Plaza». Співвласниками «Інвестицій та розвитку» є Ігор Гуменюк та його колишні топ-менеджери фірми Гуменюка «АРС» Василь Мікулін та Ірина Фрідман (по 24,9%), а також Олена Погодіна (15,4%) та «Бланкенбург Холдінг та Файненс Б.В.» (9,9%, Амстердам).

Ігор Гуменюк на початку 2000-х років був близьким до олігарха Ріната Ахметова. За часів президента Віктора Януковича потрапив до оточення його сина. Виступив офіційним власником «Донбасенерго», тоді як реальним власником компанії ЗМІ називали Олександра Януковича.

Відзначимо,  раніше контрольний пакет готелю «Ріксос» належав нині покійному бізнесмену Ігорю Єремеєву (група «Контініум). Менеджери саме цієї групи Мар’яна Паюк, Наталія Голоюх, Антон Бугайов, Ірина Цицик є власниками компанії  «Спецпроект-Перспектива», що володіє половиною «Ріксосу» разом з донецькими бізнесменами.