Порт Ізмаїлу купив техніки на 39 мільйонів у фірми, яка розіграла тендер порту Херсону
20.07.2019   //  

ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт» Міністерства інфраструктури України 16 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Транс-Сервіс-КТТ» розвантажувачів на 39,17 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До липня 2020 року поставлять два мобільні гідравлічні розвантажувачі Terex Fuchs MHL 360F (Німеччина) 2019 року випуску по 19,59 млн грн. Вони мають стрілу з максимальним вильотом 18 м, двохщелепний грейфер для сипучих матеріалів об’ємом 1,6 куб. м і поворотний гак вантажопідйомністю 20 т. Гарантійний строк становить рік.

Ще до аукціону ТОВ «Полікран» вимагало прибрати технічні вимоги, виписані під модель Terex Fuchs MHL 360. Йшлося про вантажну рукоять довжиною не менше 7,4 м і вісім суцільнолитих шин 12.00 х 24 або чотири суцільнолиті шини 16.00-18.00 х 25. Замовник відмовився, бо довжина вантажної рукояті має істотний вплив на технологічний процес, а розмірність і кількість коліс визначалися залежно від максимальної ваги розвантажувача для відповідності його допустимим навантаженням на причалах і складських площах.

Ціна угоди на 0,6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 39,40 млн грн.

Єдиним конкурентом із таким самим розвантажувачем було ПІК «Віртген Україна» німецької «Wirtgen International GmbH», яка належить «Deere And Company» (США).

Державна аудиторська служба України за підсумками моніторингу заявила, що замовник мав відхилити «Віртген Україна» за нібито неаналогічний договір на поставку колісного екскаватора. Однак порт оскаржив висновок ДАСУ в Одеський окружний адмінсуд.

Одеська фірма «Транс-Сервіс-КТТ» на чолі з Олегом Заболотним належить чеському Торгівельному товариству «Портал МПМ С.Р.О.» Михайла Щіголя і Мілоша Стари.

За даними чеського реєстру, компанію «Portal MPM s.r.o.» зареєстрували в 2012 році, а її співвласником відтоді й до вересня 2015 року був Петро Тітієвський. Він керував «Транс-Сервіс-КТТ» у 2006-2009 роках, а нині значиться на його сайті президентом. Крім того, Тітієвський був помічником екс-нардепа від БЮТ Володимира Лемзи (2007-2012 роки).

Керівником проектів переможця є Олег Шаульский, який раніше працював на ДП «Одеський морський торгівельний порт».

У 2016 році «Транс-Сервіс-КТТ» розіграв з іншою пов’язаною з Тітієвським фірмою тендер ДП «Херсонський морський торговельний порт» на придбання ковшового навантажувача за 7,16 млн грн. Згодом тодішній новий в. о. начальника порту Андрій Соколов відмінив результати цих торгів.