Суд скасував детальний план території, що включає залізничний вокзал
19.07.2019   //  

Суд скасував рішення Київської міської ради від 24 вересня 2015 року №46/1949 «Про затвердження детального плану території в межах Повітрофлотського проспекту, вулиць Солом’янської, Механізаторів, Кудряшова та залізничних колій у Солом’янському районі міста Києва». Про це свідчить рішення Окружного адмінсуду м. Києва від 1 липня.

24 вересня 2015 року Київрада затвердила ДПТ в межах Повітрофлотського проспекту, вулиць Солом’янської, Механізаторів, Кудряшова та залізничних колій у Солом’янському районі.

Житель району Ігор Горбасенко оскаржив це рішення в суді як таке, що прийняте не в інтересах суспільства та з порушенням порядку затвердження ДПТ.

Зокрема, як встановив суд, не було забезпечено належне проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів у проекті вказаного ДПТ.

Суд встановив, що у розміщеному на сайті Департаменту містобудування КМДА проекті ДПТ були відсутні будь-які графічні матеріали, що унеможливлює підготовку пропозицій громадянами.

Оголошення про проведення громадських слухань розмістили у газеті «Солом’янка», яка має наклад всього 50 тис екземплярів при населенні Солом’янського району близько 300 тис осіб. При цьому це оголошення не містило інформації про строк завершення розгляду пропозицій, що обмежило права жителів району на своєчасне подання пропозицій.

Крім того, на засіданні секції містобудування були заслухані і враховані ряд рекомендацій і пропозицій від громадськості, зокрема, щодо паркомісць, які у підсумку так і не були внесені до затвердженого ДПТ.

Суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для скасування рішення Київради про затвердження ДПТ в межах Повітрофлотського проспекту, вулиць Солом’янської, Механізаторів, Кудряшова та залізничних колій у Солом’янському районі. Це ДПТ передбачає завершення будівництва таких житлових комплексів, як: ЖК «Малахіт», ЖК «Квартет», ЖК «Олександрія», ЖК «Соло-Парк» та ін.

Рішення поки не набуло сили, оскільки не закінчився 30-денний строк, протягом якого на це рішення може бути подана апеляція.