Войцехівський домігся скасування угоди прокурора з його екс-підлеглим, який займався «Перлиною Троєщини»
15.07.2019   //  

Київський апеляційний суд скасував угоду екс-директора ТОВ «Континентбуд» з прокурором Генпрокуратури, і направив провадження в першу інстанцію для розгляду у загальному порядку. Про це свідчить ухвала від 3 липня.

Влітку 2018 року колишній директор ТОВ «Континентбуд» Валерій Гошуренко уклав угоду з прокурором ГПУ, яку у жовтні 2018 року затвердив суд, за якою визнав себе винним у вчиненні кримінальних правопорушень у складі організації «Укогруп» у 2011-2014 роках, зокрема, у самовільному будівництві ЖК «Перлина Троєщини», заволодінні коштами інвесторів, службовому підробленні документів. За це він отримав 5 років позбавлення волі умовно, штраф 4250 грн і з заборону обіймати посади, пов’язані із здійсненням будівельної діяльності на 1 рік. Крім того, він зобов’язався співпрацювати зі слідством, повідомити усі відомі йому обставини, брати участь у проведенні необхідних слідчих дій, зокрема впізнанні осіб та відтворенні.

Цю угоду оскаржив в апеляційному суді Анатолій Войцехівський – фактичний власник групи компаній «Укогруп». Він заявив, що по тексту вироку, яким затверджено угоду з Гошуренком, його легко ідентифікувати, «мотивувальною частиною вироку абсолютно безпідставно та незаконно надана кримінально-правова оцінка переважній більшості його діянь».

Київський апеляційний суд дійшов висновку, що Войцехівського у вироку Гошуренка можна ідентифікувати. Суд скасував цей вирок і направив кримінальне провадження до суду першої інстанції для проведення судового провадження у загальному порядку.

Група компаній «Укогруп» була створена у 2004-2005 рр і включала понад 60 підприємств. Войцехівський особисто був засновником ТОВ «Укоінвестбуд», ТОВ «Литий Камінь», ТОВ «Мегаполісстрой», ТОВ «Еверест Плюс», ТОВ «МіаВіла», ТОВ «Укоенергобуд», ТОВ «ФК «Укокапітал», ТОВ «Будмайданчик», ТОВ «Праймдевелопмент». У 2014 році Войцеховський перереєстрував підприємства на «номінальних» директорів з числа іноземних осіб та громадян України, залишивши за собою контроль вказаними підприємствами.

Починаючи з 2005 року група Войцехівського здійснювала самовільне зайняття земельних ділянок на території Києва та самовільне будівництво будівель (житлових, офісних та торгово-розважальних комплексів) на них за відсутності належних документів та/або з порушенням вимог дозвільних документів. Йдесять про щонайменше 40 об’єктів.