Екс-дорожник узяв 155 мільйонів на таємний ремонт вулиці з розв’язкою на Троєщині
15.07.2019   //  

КК «Київавтодор» 14 червня за результатами тендеру замовила ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50» капітальний ремонт вулиці Милославської в Деснянському районі за 154,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року відремонтують частину вулиці Милославської від вулиці Радунської до вулиці Бальзака (парна сторона) довжиною 0,8 км із транспортною розв’язкою.

Підсумкова відомість ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на опори освітлення і гранітний бортовий камінь становить 15 років, на основу дорожнього одягу, чавунні люки і решітки, бетонні й залізобетонні бортові камені, огородження і плити під трамвайні колії та люки – 10 років, на водопропускні труби – 6 років, на покриття з асфальтобетону і плитки – 5 років, на розмітку пластиком – рік. На заробітну плату піде 5,39 млн грн., тобто 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 913 тис грн. Ціна угоди на 7% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 165,95 млн грн.

Раніше власником 84% акцій «БШБУ № 50» був громадянин Росії, ім’я котрого SMIDA не розкриває. Але у 2015 році ця частка зменшилась до 9,8%, а росіянкою нещодавно виявилася Таміла Свірідова. Нині пакет у 74% належить гендиректору фірми Віктору Гавриленку, який у 2002-2003 роках очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Допущеними конкурентами були столичне ТОВ «Альянс Будінвест Груп» (стара назва «Регіональне торгове представництво «Укрекопрод») директорки Анастасії Тен з Новоград-Волинського зі статутним капіталом 1 тис грн. і ПП «Київшляхбуд».

ТОВ «Будівельна компанія «Адамант» не допустили до аукціону через невідповідність банківської гарантії вимогам тендерної документації. Фірма вимагала від замовника деталізоване роз’яснення щодо причин відхилення, але той проігнорував її вимогу.

«Київшляхбуд» разом із ТОВ «Ростдорстрой» входить у групу авторитетного бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Його бенефіціарами через фірму «Оттема» (Угорщина) значаться Євген Коновалов і Юрій Шумахер – депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» Труханова. Директором є Олександр Ращупкін.

Нагадаємо, «Київшляхбуд» фігурував принаймні у двох кримінальних провадженнях. Нинішній керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв раніше був помічником екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Пресмана (нині – група «Партія «Відродження»). Пресман в інтерв’ю не приховує дружні стосунки з мером Одеси Трухановим.