ЦВК розіграла 20 мільйонів на принтери між дилерами, викинувши «дочку» виробника «Konica Minolta»
10.07.2019   //  

Центральна виборча комісія 8 липня за результатами тендеру замовила ТОВ «Бест Прінт» друкуючих пристроїв на 20,33 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 30 серпня поставлять 716 багатофункціональних пристроїв А3 із двостороннім друком:

  • 430 штук – моделі Konica Minolta bizhub 226 по 18 тис грн.
  • 286 штук – моделі Konica Minolta bizhub 308e по 44 тис грн.

На ринку подібні до перших продають по 13-24 тис грн., а до другої – по 76 тис грн.

Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 20,34 млн грн.

ТОВ «ІТ Бест» поскаржилось в АМКУ, що технічним вимогам задовольняють виключно принтери Konica Minolta. Замовник заявив, що неодноразово купував їх, тому визначив пріоритетними для «раціоналізації підтримки «життєвого циклу» друкуючих пристроїв, уніфікації їх сервісного обслуговування і забезпечення витратними матеріалами протягом періоду експлуатації».

ЦВК вказала «або еквівалент» у тендерній документації, бо закон «не дає змоги здійснювати закупівлю необхідного предмета закупівлі певної торговельної марки або виробника». На засіданні вона стверджувала, що еквівалентними є принтери Develop 226 і Develop 308е, а потім погодилась змінити тендерну документацію.

Згодом замовник змінив деякі вимоги тендерної документації щодо режимів сканування, функцій копіювання, мережевих протоколів, стандартів та енергоспоживання принтерів.

ДочП «Коніка Мінолта Україна» компанії «Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH» (Німеччина) не допустили до аукціону через невідповідність умовам зміненої тендерної документації та кваліфікаційному критерію за ст. 16 закону «Про публічні закупівлі». Саму суть підстав для відхилення замовник у протоколі не виклав.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Компанія Глорія Лтд» Ігоря Тепікіна із такими ж принтерами Konica Minolta, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

«Бест Прінтом» зі статутним капіталом 100 грн. володіє та керує Сергій Телелейко.