Хазяїн «Буковеля» збудує у селі Поляниця біатлонний комплекс за 148 мільйонів
10.07.2019   //  

Поляницька сільська рада Яремчанської міської ради Івано-франківської області 1 липня за результатами тендеру замовила ТОВ «ПБС» першу чергу будівництва біатлонного комплексу в Поляниці за 148,35 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч виконають вертикальне планування, збудують асфальтовану лижно-рольну трасу, підпірну стінку стрільбища, кабельні електролінії,мережі водопроводу, каналізації та системи снігонапилення на біатлонній трасі, автомобільний тунель під лижно-рольною трасою, міст для автомобілів і лижно-рольної траси шириною 14 м через струмок Вільшанець, залізобетонний міст та щебеневу основу автомобільної дороги, а також придбають і змонтують устаткування. Гарантійний строк становить десять років.

За підсумковою відомістю первинної пропозиції переможця без доставки і ПДВ, комплект електронних мішеней коштував 7,49 млн грн., система автоматизованого хронометражу – 3,30 млн грн., а 24 снігові гармати Т-40 (імовірно, TechnoAlpin) – по 1,29 млн грн./шт.

Щебінь М1000 (i більше) 20-40 мм коштував 1 тис грн./куб. м. У лютому Чернігівська САД замовляла щебінь М1000 20-40 мм у півтора раза дешевше – по 646 грн./куб. м.

Суміш ЩМА-10 коштувала 3 387 грн./т, а асфальтобетон щільний дрібнозернистий типів А-Б марок 1-2 – 2 682-2 850 грн./т, що загалом відповідає іншим тендерам.

Під час аукціону переможець знизив ціну на 3%, тож остаточні ціни трохи нижчі.

Ціна угоди на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 153,20 млн грн.

Франківський «ПБС» Іванни Непик контролює нардеп Олександр Шевченко. До ВРУ він обрався від «Блоку Петра Порошенка», а потім вийшов із фракції. Шевченко керував курортом «Буковель», який належав Геннадію Боголюбову та Ігорю Коломойському. Курорт у Поляниці був у заставі «Приватбанку», який націоналізували у 2016 році. Також Шевченко відомий як товариш екс-губернатора Вінниччини Анатолія Матвієнка, чий племінник Сергій Березенко є впливовим нардепом від БПП в оточенні Петра Порошенка.

Конкурентами були ПП «Полтавабудцентр», яке часто складає конкуренцію і відоме як субпідрядник «ПБС», і ТОВ «Автомагістраль-Південь» одеситів Олега Наливанного та Валерія Короткова, яке очолило Топ-10 найбільших дорожніх ремонтників у 2018 році.