Баришівський суд відсторонив Рожкову з Нацбанку за позовом злидаря
09.07.2019   //  

Баришівський районний суд Київської області 11 червня заборонив першому заступнику голови Національного банку України Катерині Рожковій приймати участь в правлінні НБУ за позовом безробітного Андрія Барташа.

Про це йдеться в матеріалі Олександра Курбатова (Bihus.info).

Андрій Барташ рік тому був засновником ТОВ «Нібіру Х» (в вересні 2018 року його змінив Олександр Колос – «НГ»).

У своєму позові Барташ написав, що обурився на текст «Катерина Рожкова – взірець державного управлінця», який був розміщений на одному з інтернет-ресурсів. Цей текст написав директор колишньої фірми Барташа – Антон Лук’яненко.

В позові на восьми сторінках Барташ позивався до директора власної фірми з вимогою прибрати текст. І одночасно він вимагав відсторонити від роботи Рожкову.

«Нібіру Х» зареєстрована в Баришівці, там проживає в багатоповерхівці і Бартош в квартирі, стан якої близький до аварійного.

Квартира Барташа, за позовом якого відсторонили замголови Нацбанку

 

Сусід позивача кажуть, що він дуже бідна людина без роботи, давно загубив документи. Антон Лук’яненко, до якого через статтю було подано позов, живе за рахунок підробіток на різних роботах.

Позов про відсторонення Рожкової до 22 липня задовольнив суддя Баришівського райсуду Костянтин Коваленко, який відмовився від коментарів. В адміністрації суду не пам’ятають, хто приніс позовну заяву.

Сама Рожкова каже, що раніше позов про її відсторонення від роботи подавав нардеп Олександр Дубінін, екс-голова правління ПАТ «Дніпроазот», що підконтрольне Ігорю Коломойському. Останній є критиком Рожкової через активні дії останньої навколо націоналізації «Приватбанку» в 2017 році. Нині Коломийський оскаржує націоналізацію в судах.

Від «Наших грошей»

Раніше Баришівський районний суд призупинив дію ліцензії авіакампанії «SkyUp Airlines» мешканка Баришівки Оксани Пасенко. За даними ЗМІ, одночасно з позовом вона написала звернення до нардепа Дубиніна посприяти посприяти в забезпеченні виконання рішення суду. Сама Пасенко заявила, що не писала позов до суду.