Власник забаненої АМКУ фірми продав Кременчуку автобусів МАЗ на 58 мільйонів
08.07.2019   //  

Кременчуцьке комунальне автотранспортне підприємство 1628 (м. Кременчук, Полтавська обл.) 26 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Торговий дім «Альфатекс» автобусів на 57,93 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять десять автобусів МАЗ-103486 (Білорусь) 2019 року випуску на 103 особи і 23 місця з двигунами Daimler OM 925LA (Німеччина) Євро 5 по 5,79 млн грн.

Вони матимуть Wi-Fi-роутер і систему відеоспостереження з однією камерою в кабіні та чотирма камерами в салоні. Гарантійний строк складає два роки або 80 тис км пробігу.

Ціна угоди на 11% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 65,27 млн грн.

ТОВ «СУНП «Електронтранс» з автобусами Електрон А18501 власного виробництва не допустили до аукціону, бо воно не вказало назву та кількість товару в проекті договору.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Бас Мотор» із автобусами Богдан А70132 від ДочП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Створений у січні 2019 року кременчуцький «ТД «Альфатекс» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить директору Миколі Корецькому. Він також володіє і керує місцевим ПП «Виробничо-комерційне підприємство «Альфатекс», яке в квітні 2019 року оштрафоване Одеським територіальним відділенням АМКУ разом із ТОВ «Мега-Інвест» за спотворення результатів торгів ВП «Південна ЕС» ДП «НЕК «Укренерго» у 2014 році. Обох змовників на три роки внесли в «чорний список» фірм, яким заборонено брати участь у торгах.

Також «ВКП «Альфатекс» фігурує у кримінальному провадженні поліції щодо продажу ним фрези КП «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» із націнкою у 100% за 25,77 млн грн. У межах тієї справи поліція розслідує ймовірне зловживання службовим становищем посадовців комунального підприємства.

Столичний суперник «Бас Мотор» належить директору Олегу Міщенку. Але торік, за даними «YouControl», ним володіли ТОВ «Богдан-Авто Холдинг» Рудольфа Арзуманяна, Олени Гури, Оксани Черначук і Лариси Якубовської та ПАТ «ЗНВКІФ «Богдан-Капітал».

Співвласником заводу-виробника «Богдан Моторс» раніше був екс-президент України Петро Порошенко, а нині фірма належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському (Свинарчуку), колишньому першому заступнику секретаря РНБОУ. Саме вона очолила Топ-10 постачальників транспорту України у 2014-2016 роках від «Наших грошей».

Нагадаємо, «Богдан» і Мінський автомобільний завод (МАЗ, Білорусь) у 2016 році уклали угоду про спільне виробництво вантажівок подвійного призначення у Черкасах.