Термінал аеропорту «Запоріжжя» знову подорожчав до півмільярда через зміну планування
03.07.2019   //  

КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» 26 червня уклало угоду з ТОВ «Альтіс-Констракшн» на додаткові роботи з будівництва пасажирського терміналу та обслуговуючих споруд вартістю 510,09 млн грн. Про це повідомляться в системі «Прозорро».

Запланований термінал пропускною спроможністю 400 пас/год є триповерховою будівлею з підвалом.

Закупівлю послуг «Альтіс-констракшн» провели за переговорною процедурою, оскільки ця фірма у 2017 році виграла відкриті торги на будівництво терміналу.

Початково ціну робіт визначили 529,85 млн грн. Однак потім за два роки зменшили до 393,24 млн грн. (остання додугода датована 20 червня 2019 року).

У квітні 2019 року Запорізька міськрада передбачила фінансування додаткових робіт і вартість контракту зросла до 510,09 млн грн, тобто майже до початкового рівня.

Зростання ціни обгрунтували переплануванням терміналу. До жовтня 2019 року маютьсрозширити зону реєстрації за рахунок перенесення туалетів на 1 поверсі, групу приміщень карантину та для затриманих перенесуть в існуючу будівлю аеропорту. На другому поверсі змінять функціональне призначення приміщення для відпочинку льотного складу з кімнат на загальну зону, розширять зону міжнародних рейсів, перенесуть кафе. Модульну конструкцію трансформаторної підстанції вирішили змінити на стаціонарну будівлю. Внутрішні проїзди розширили з 6 до 7 метрів. Будівлю котельні змінено разом з зовнішнім опорядженням та конструктивом.

Компанія «Альтіс-Констракшн» входить у корпорацію «Альтіс-Холдинг» Олександра Глімбовського – тестя Романа Насірова, який з 2015 року очолював Державну фіскальну службу України. Засновниками фірми є «Альтіс Холдинг Лімітед» та «Гаріхан Інвестментс Лімітед».