Як Терентьєв врятував від покарання розпильщиків зі справи «фонтану Яценка»
26.06.2019   //  

Антимонопольний комітет уже два роки ховає розслідування Черкаського відділення АМКУ про скандальний розіграш більше 20 мільйонів гривень на реконструкції фонтану в Умані – у центрі мажоритарного виборчого округу Антона Яценка.

Восени 2016 року три компанії розіграли 23,10 млн грн на реконструкції фонтану в Умані. Залучення грошей на роботи лобіював нардеп Антон Яценко, а сам фонтан став його «візитівкою» у представленні себе виборцям.

Фонтан в Умані за допомогою технологій відтворює проековані зображення

Змова була настільки необережною, що учасники торгів (ТОВ «Імперія води Україна», ТОВ «МБП-Тепломережа» та ПП «Центр-Монтаж-Енерго») повписували одне одного у субпідрядники – і не побоялись надати це потрійне комбо у тендерних пропозиціях.

У квітні 2017 року Черкаське відділення АМКУ під керівництвом Юлії Чемич розпочало справу про ймовірне порушення конкурентного законодавства цією трійцею.

21 червня 2017 року черкаські антимонопольники оштрафували одного з відповідачів за неподання інформації на вимогу, уже 23 червня на очільницю Відділення зійшов гнів нардепа. Яценко написав голові АМКУ Юрію Терентьєву сповнений напруги коментар про «рекет и вымогательство» з боку черкаської антимонопольниці, що дозволила собі зайнятись фонтанним розпилом:

Не знаємо, чи цей коментар був вирішальним, але вже 29 червня 2017 року центральний апарат АМКУ забрав у черкаського відділення справу про фонтан (про це антимонопольники повідомили черкаського журналіста Артура Чемериса у відповідь на запит).

Отже через тиждень виповниться друга річниця, як ця справа припадає пилом десь у офісі Юрія Терентьєва. Чи зрушиться справа з місця після обрання нового парламенту, до якого Антон Яценко переобереться з високою ймовірністю, бо популярна «Слуга народу» виставила проти нього відверто слабкого конкурента? Чекати відповіді на це питання залишилось недовго.

Блог від: Юлія Костюк