Фірми підозрюють у несплаті податку за землю біля м. «Харківська» і виведенні коштів покупців квартир
26.06.2019   //  

Компанія з групи Perfect Group ухилилася від сплати 8 млн грн податку на землю за ділянку біля ст.м. «Харківська» у Києві, на якій будується ЖК «Лебединий». Perfect Group учасники будівельного ринку пов’язують із екс-замміністра економрозвитку Дмитром Ісаєнком, що зараз балотується у ВР за списками партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука.

ЖК «Лебединий» станом на серпень 2018 р. Фото: СтройОбзор

Вказані збитки державі на 8 млн грн за період 2017-2018 рр встановлено висновком експертного дослідження ТОВ «Дослідний інформаційно – консултаційний центр» від 03.12.2018.

ТОВ «Козак» орендує ділянку 2,31 га на вул. Ревуцького, 40, де будується ЖК «Лебединий» з трьох багатоповерхових будинків на 1560 квартир. Раніше тут був ринок, знесення якого у грудні 2016-го супроводжувалося бійками з постраждалими.

Як встановили слідчі, покупці квартир перераховують гроші на розрахункові рахунки КУА АПФ «Даліз Фінанс» та венчурного фонду «Княгиня Ярославна». За їхніми даними, оформлення договорів придбання інвестиційних сертифікатів здійснюється в офісному приміщенні Perfect Group, яке розташоване у місті Києві по вулиця Саперне Поле, 14/55. Там же приймається готівка від покупців.

За даними слідства, ймовірно частина грошей з вказаних фондів, які не витратили на будівництво, під виглядом безповоротної фінансової допомоги переводяться на рахунки фіктивних підприємств та надалі переводяться у готівку для посадових осіб Perfect Group без сплати податків в держбюджет.

У січні та квітні цього року слідчі столичної Державної фіскальної служби отримали в суді дозволи на доступ до документів ТОВ «КУА АПФ «Даліз Фінанс» і АТ «ЗНВКІФ «Княгиня Ярославна» у 16 банках для встановлення реального руху коштів.

Встановлено, що замовником будівельних робіт ЖК «Лебединий » виступає ТОВ «Ніка» Лтд», генеральними підрядниками на об’єкті будівництва є ТОВ «Бориспільміськбуд» та ТОВ «Спецмехбуд 21», а саму земельну ділянку як зазначалось вище орендує ТОВ «Козак» на підставі договору оренди між ТОВ «Козак» та Головним управлінням земельних ресурсів КМДА.

За даними ДФС, до Perfect Group входять ТОВ «Козак», ТОВ «Ніка» Лтд», ТОВ «Бориспільміськбуд», ТОВ «Перфект Груп Інвест», ТОВ «Спецбудінвест-17», ТОВ «Спецмехбуд 21» та ТОВ «КУА АПФ «Даліз Фінанс».