Залізничники замовили ремонт старих кондиціонерів в вагонах дорожче від купівлі нових
29.05.2019   //  

Філія «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» за результатами тендерів планує укласти угоди з ТОВ «Еко Тех Сервіс» щодо ремонту систем кондиціювання повітря пасажирських вагонів на загальну суму 3,60 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції».

Компресор 1П20РМ

Загалом планується відремонтувати 47 компресорів серії 1П20 та 5М, які входять в систему кондиціонування пасажирських вагонів. Роботи мають бути виконані в депо Маріуполя, Львова та Ужгороду.

Вартість ремонту одного компресора типу 1П20 обійдеться залізниці в 78,2 тис грн. з ПДВ. Тоді як новий компресор 1П20 коштує вроздріб від 12 тис грн. до 30 тис грн.

Було проведено два тендери і переможцем обох стала «Еко Тех Сервіс» з найнижчою пропозицією. Ця фірма була створена менше п’яти місяців тому – 29 грудня 2018 року.

Директором ТОВ  «Еко Тех Сервіс» з 25 березня цього року було призначено Кравцова Костянтина Вікторовича, який зареєстрований в м. Луганськ. Він співзасновник фірми разом з киянином Віталієм Вовкодавом.

Костянтин Кравцов також вказаний директором компаній ТОВ «Восток-Інвест», ТОВ «Восток-Інвест Плюс», ТОВ «Донремдизель». Перші дві фірми мають багатомільйонні контракти з «Укрзалізницею».

ТОВ  «Еко Тех Сервіс» зареєстроване в житловій шістнадцятиповерхівці в столиці, по вулиці Княжий Затон №2/30. Так як в адресі реєстрації не вказано номер квартири або приміщення, то знайти фірму буде дуже важко.

За цією ж адресою зареєстровані іще 455 компаній.

Замовник не вимагав від учасника надати довідки про персонал та кваліфікованих працівників, які будуть виконувати роботи, або наявність технічної бази, тому ми не знаємо чи має ця фірма власний штат або виробництво.

В тендерній документації ТОВ  «Еко Тех Сервіс» вказало, що вже нібито має досвід виконання аналогічних послуг з ремонту систем кондиціонування пасажирських вагонів для казахської «КЗ-ЖОЛМАШ». Сума угоди – трохи менше $10 тис.

Конкурентом ТОВ «Еко Тех Сервіс» було ТОВ «НТП «Трансінвест», яке відіграє ключову роль в постачанні на «УЗ» російських запчастин по завищеній ціні.

Від «Наших грошей»

Третім учасником обох тендерів було ТОВ «Виробниче підприємство «Компресор» товариство з обмеженою відповідальністю» Юрія Малахова з Мелітополя Запорізької області. Фірма подала пропозиції на рівні очікуваної ціни залізничників. Під час торгів жодне підприємство не зробило крок на пониження.