Оточення заступника Кернеса взяло 90 мільйонів на трамвайні переїзди з коштовним бетоном
26.05.2019   //  

Департамент інфраструктури Харківської міської ради у квітні за результатами тендерів замовив ТОВ «Сучасні Технології Інфраструктури» реконструкцію трамвайних переїздів на загальну суму 90,12 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року реконструюють трамвайні переїзди вул. Гольдбергівська – вул. Москалівська за 31,64 млн грн., вул. Котляра – заїзд на розворотне коло «Південний вокзал» за 29,70 млн грн. і вул. Гольдбергівська – пров. Рибасівський за 28,78 млн грн.

За підсумковими відомостями ресурсів без доставки і ПДВ, бетон С 25/30 S4 W8 F150 замовили по 5 381 грн./куб. м. На сайті групи «Ковальська» різновиди подібного більш морозостійкого бетону М400 B30 (С 25/30) П4 (S4) W8 F200 без урахування доставки автобетонозмішувачем коштують принаймні вдвічі дешевше – 2 287-2 357 грн./куб. м.

Рейки для трамвайних колій Т62 коштують 50 тис грн./т. Торік КП «Київпастранс» замовляло рейки РТ62 по 43 тис грн./т із доставкою без ПДВ, що на 16% дешевше.

Сума угод на 3% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 92,84 млн грн.

Харківські «Сучасні Технології Інфраструктури» місцевого жителя Аркадія Микитася на чолі з Костянтином Марченком до лютого 2019 року носили назву «Елавтопас».

Як повідомляє «Харківський антикорупційний центр», раніше засновницею «Елавтопасу» була Ольга Голінка, а директором – Ірина Ладиженська. За даними системи «YouControl», Голінка входила до кооперативу «Маленька Швейцарія» разом із родичами директорів харківських транспортних КП – Оленою Палант, Валерієм Липовим і Тетяною Дорош. А Ладиженська була директором ТОВ «Транс-Техно-Сервіс», яке вже виконувало роботи з реконструкції трамвайних переїздів у 2011 році. До цього підприємства також мав стосунок екс-директор КП «Горелектротранс» Олексій Палант і Вадим Сингуцький.

Ще раніше засновником «Елавтопасу» був Євгеній Ліберман – сусід, родич Євгенія Водовозова, нинішнього заступника міського голови Харкова Геннадія Кернеса з питань інфраструктури міста, та людина, яка дає віце-меру кататися на своїй елітній автівці.

Із 2015 року переможець узяв підрядів виключно нинішнього замовника на 388,5 млн грн.

Нині єдиним конкурентом було ТОВ «Сітірейл Технолоджі» («Стронг Сейл») Віталія Перепелиці та Віки Пушкаренко, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Віка Пушкаренко володіє ТОВ «МФ-ТАТ» із Владиславом Ігоровичем Шкурком – сином Ігоря Олеговича Шкурка, відомого як заступник директора КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство». Віталій Перепелиця довгий час керував ТОВ «Торговий дім «С.К.С.М», бенефіціаром якої є позафракційний нардеп Анатолій Денисенко з Харкова.

Із 2016 року суперник отримав підрядів виключно Харківської міськради на 30,83 млн грн. і був субпідрядником ТОВ «Тракція Інфра» із ремонту вулиці в Дніпрі за 126,60 млн грн.