Поліція розслідує підробку підписів і дат в ДПТ по Оболоні, розробленому всупереч Генплану Києва
17.05.2019   //  

В Оболонському управлінні поліції Києва з січня цього року розслідується кримінальне провадження за фактом внесення завідомо неправдивих відомостей до детального плану території, що суперечить Генеральному плану Києва. Про це свідчить ухвала Оболонського райсуду Києва від 24 квітня.

Йдеться про детальний план території в межах вул. Північна, просп. Оболонський, вул. Прирічна, просп. Героїв Сталінграду, Маршала Маліновського в Оболонському районі столиці.

Поліція розпочала розслідування після звернення постійної комісії Київради з питань дотримання законності.

Ця комісія у грудні 2018 року розглянула звернення громади Оболонського району столиці, які вимагали розглянути питання підробки детального плану території в частині дати та підписів службових осіб КМДА, а також невідповідності меж внесеного на розгляд Київради детального плану території та зазначених меж у технічному завданні на його розробку, яке було видане Департаментом містобудування та архітектури КМДА.

Слідство отримало покази свідків про те, що у графі «Погоджено» у документі стоїть підпис не першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, а заступника КМДА Петра Пантелєєва.

Крім того, підроблена дата під підписом начальника юридичного управління КМДА з 12 жовтня 2018 на 10 жовтня 2018 року.

На думку одного зі свідків, дії з підробки відомостей пояснювальної записки до вказаного детального плану території зроблені умисно з метою невиконання вимог закону України «Про стратегічну екологічну оцінку». Вказаний закон збільшує охоронювані межі навколо озера Білого поблизу місця майбутньої забудівлі, що створює перешкоди у незаконному будівництві, а також вимагає необхідною умовою проекту ДПТ виконання стратегічної екологічної експертизи.

24 квітня суд надав слідчим поліції тимчасовий доступ до оригіналів документів – проекту рішення «Про затвердження детального плану території в межах вул. Північна, просп. Оболонський, вул. Прирічна, просп. Героїв Сталінграду, Маршала Маліновського у Оболонському районі м. Києва» від 11.10.2018 та додатків до нього з можливістю вилучення, які перебувають у володінні Київради.

Нагадаємо, у лютому цього року постійна комісія Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції звернулася до Національної поліції з проханням перевірити інформацію про підробку документів по забудові на вул. Генерала Жмаченка, 20 у Києві, що була викладена у матеріалі «Наших грошей».