В результаті публікації «Наші гроші. Львів» освітяни помітили змову на своєму тендері
14.05.2019   //  

Управління освіти молоді та спорту Долинської районної державної адміністрації (І-Франківська обл.) розірвало чотири договори з приватною підприємницею Оксаною Дудкою на послуги з харчування учнів на суму 1,1 млн грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів», які опублікували матеріал про змову учасників закупівель.

Контракт розірвали через «неможливості усунення порушень». А порушення офіційно помітили в процесі моніторингу Державної аудиторської служби України, який та розпочала після звернення юристів проекту «Тисни» (Bihus.info).

Нагадаємо, в усіх випадках Оксана Дудка змагались із приватним підприємцем Михайлом Вербовецьким, який не переміг у жодній із 25 закупівель у яких брав участь з січня 2018 року. При цьому на усіх торгах  учасники узгоджували свої дії та надавали однакові документи.

Хоча на надання послуг по кожному навчальному закладі провели чотири окремі тендери управління уклало з Оксаною Дудкою один контракт на 1,1 млн грн. При цьому у договорі тендерний комітет припустився помилки і зазначив суму контракту на одну тисячу гривень дешевшою, ніж сума тендерних пропозицій, а у такому випадку торги повинні бути скасовані через неможливість її усунути.

Приватний підприємець Оксана Дудка зареєстрована у місті Долина, Івано-Франківської області, й, не враховуючи розірваних угод, отримала сім держзамовлень на 700 тис. грн, усі з яких від управління освіти Долинської РДА.

Управління освіти Долинської РДА не вперше «недобачає» змови на власних тендерах. Як писали«НГ.Львів», у січні управління підписало договір з ТОВ «Галицька торгова компанія» на закупівлю риби. Ця фірма на тендері змагалась із своїм працівником. Після публікації та звернення юристів угоду розірвали.