Лікарню для вчених Академії наук на Воздвиженці реконструюють за 138 мільйонів
13.05.2019   //  

ДНУ «Центр інноваційних медичних технологій НАН України» («ЦІМТ НАНУ») 7 травня за результатами тендеру замовила ТОВ «Елінвар» реконструкцію корпусу лікарні для вчених НАНУ за 138,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2020 року реконструюють приміщення терапевтичного корпусу лікарні ДНУ «ЦІМТ НАНУ» по Вознесенському узвозу, 22-В у Шевченківському районі Києва.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума у 7,68 млн грн. піде на плити HPL (ламінат високого тиску) на основі MDF по 759 грн./кв. м. У відкритих джерелах панелі МДФ у пластику HPL можна знайти за ціною від 850 грн./кв. м.

Ціни розчинів, бетонів, щебеню, піску, асфальтобетону відповідають ринку або нижчі.

Гарантійний строк становить десять років. На заробітну плату піде 26,76 млн грн., тобто 19% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 3% – 4,38 млн грн. Ціна угоди на 6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 147,00 млн грн.

ТОВ «ВДД Груп» з нижчою на 1 грн. ціною відхилили за відсутність розрахунків, ліцензій на обслуговування тепломереж і протипожежні роботи, договори оренди чи купівлі матеріально-технічної бази, а також документів про працівників і якість матеріали.

Раніше фірма «ВДД Груп» вимагала від замовника надати можливість ознайомитися з проектною документацією, але той відповів, що це можна зробити за його адресою.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «Авіс-Пром» киянки Аліни Ляшенко і директора Сергія Кучкарова з Черкащини, який також керує ТОВ «Юристконсалт» Андрія Більки.

Столичний «Елінвар» зі статутним капіталом 9 412 грн. належить директору Юрію Ребікову і має спільний номер телефону +380971481616 із ФОП Ребікова Олена Михайлівна, яка володіє ТОВ «ІБК «Еверестбуд». За даними системи «YouControl», до 2016 року засновниками «Елінвару» були Разет Атієва та Ільяс Магомадов з-під Києва.

Загалом із серпня 2017 року переможець отримав державних підрядів на 199,31 млн грн., майже всі – у ДНУ «ЦІМТ НАНУ», з яких нинішній підряд – найбільший.