Розпильник за 73 мільйони реконструює сміттєзвалище в Самборі протягом восьми років
29.04.2019   //  

Об’єднане комунальне підприємство Самбірської міської ради Львівської області 5 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Вельт Капітал» реконструкцію сміттєзвалища за 73,37 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2026 року в Самборі мають реконструювати полігон твердих побутових відходів.

Зокрема виконають підготовчі, земляні та загальнобудівельні роботи, влаштують протифільтраційний екран, газовідвідні колодязі, резервуари знезараження фільтрату, водовідвідні канави, контрольні ставки, дренаж і каналізацію фільтрату, радіаційний монітор, напірний трубопровід стоків, пожежний резервуар, інженерні мережі тощо.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни гарячекатаної арматурної сталі, піску, бетону, опалубки, плитки та вікон відповідають ринку та іншим тендерам.

Бентонітові мати Actimat 40 коштують 131 грн./кв. м. Донецька облрада цьогоріч купила для робіт на сміттєзвалищі інші мати Actimat NW 30CT по 145 грн./кв. м та Actimat NW 30C по 170 грн./кв. м, а в 2017 році – інші мати Actimat 30 по 84 грн./кв. м.

Геомембрану HDPE Геохрон товщиною 1,5 мм замовили по 123 грн./кв. м. У 2017 році на тендері Донецької облради щодо полігону вона була на третину дешевшою – 90 грн./кв. м.

Гарантійний строк на об’єкт становить десять років. На заробітну плату піде 1,09 млн грн., тобто 2% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 486 тис грн. Ціна угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 76,74 млн грн.

Львівською фірмою «Вельт Капітал» володіє та керує львів’янка Тетяна Павленко. Але, за даними системи «YouControl», раніше компанія була зареєстрована в місті Городок на Львівщині, а її засновницею та директором була місцева жителька Ярина Газда.

Нагадаємо, «НГ. Львів» писали, що у червні 2018 року фірма «Вельт Капітал» розіграла з пов’язаним ПП «Арагас» реконструкцію Російського культурного центру за 6,1 млн грн.

Нині єдиним конкурентом було львівське ТОВ «Виробничо-консалтингова компанія «М-В-Еко» В’ячеслава Ковальчука і Володимира Подлубного зі статутним капіталом 100 грн., яким раніше володіли Оксана Куценко та Ірина Гера. Воно вперше взяло участь у тендері й завантажило пошкоджені файли тендерної документації та кваліфікаційних вимог, які неможливо відкрити. Суперник програв за ціною, тож замовник не перевіряв його тендерну пропозицію. При цьому ніхто не знижував ціну під час аукціону.