Освітяни без тендерів замовили у ФОПів з однієї квартири приладдя на сім мільйонів
23.04.2019   //  

Управління освіти Управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації (чернівецька обл.) у  квітні по неконкуретній процедурі уклало з ФОП Юрій Тимофійович Подгорний низку угод на загальну суму 1,00 млн грн.

Про це пише проект «Закупівлі Чернівців».

Всього у квітні було освітяни уклали з ФОП Подгорний п’ять угод на «допорогові» суми:

  • 2 квітня укладено договір на постачання комплекту парт на суму 199 тис грн.;
  • 3 квітня укладено договір на постачання мікроскопів та наборів для конструювання на суму 199 892 грн;
  • 10 квітня укладено відразу три угоди на придбаннядоговора на придбання лабораторних столів на суму 200 тис грн., камери з екраном на тринозі на суму 199 тис грн. інтерактивну дошку «Талібу» за 200 тис грн.

Основний вид діяльності ФОП Подгорний – гуртова торгівля офісними меблями. За 2018 – 2019 роки Управління освіти Глибоцької РДА придбало обладнання в цього підприємця на загальну суму 1,90 млн грн. Всі 23 закупівлі у Юрія Подгорного відбулися без тендерних процедур і конкурентів.

Слід відмітити, що 26 березні 2019 року управління освіти Глибоцької РДА підписало шість договорів по. з підприємицею Лесею Олексіївною Дабуш. Цього разу придбали різну комп’ютерну техніку, проектори та шкільну мебель. П’ять з цих договорі вбули на майже максимальну допустиму «допорогові» суми для послуг – по 200 тси грн, одна угода – 197 тис грн. Цікавим є і той факт, що в окремих підписаних договорах з цією підприємицею вона вказувала номер телефону, яким користується згаданий Подгорний.

Юрій Тимофійович Подгорний – 70-літній чернівчанин. З соціальної мережі Facebook можна зробити припущення, що він має дочку Ірину Скрипченко, яка є завідувачкою сектору ГУ ДФС у Чернівецькій області. Вони в друзях одні в одного в Facebook, а ще Скрипченко задекларувала в 2015 році подарунок від Юрія Подгорного вартістю 134 тис грн.

 

Від «Наших грошей»

Юрій Подгорний був зареєстрований підприємцем ще з 2003 року, основний вид діяльності – «Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами». В березні минулого року він знявся з обіку і поновився ФОПом через три місяці, але з іншим основним КВЕДом – Оптова торгівля офісними меблями. За місцем його прописки нинішньої реєстрації в Чернівцях раніше була прописана і 73-річна Леся Дабуш, у якої найбільшим замовником є управління освіти Глибоцької РДА. З кінця 2016 року укладено угод на 2,38 млн грн., всі без проведення тенндерів). Таким чином

Також Дабуш при реєстрації вказала електронну пошту nnp2007@ukr.net. Цю ж пошту вказує і комунальне підприємство «магазин навчально-наочного приладдя» в Чернівцях, що підпорядковується обласні раді. Це підприємство очолює Кириченко Любов  Василівна. Людина з таким ПІБ (1978 року народження) мала спільну прописку з Лесею Дабуш.

Спільна прописка Дабуш та Кириченко

 

Таким чином, пов’язані ФОП отримали з грудня 2016 року замовлень від управління освіти Глибоцької РДА за неконкуретною процедурою замовлень на 7,02 млн грн.