У суді вже готують Зеленському підстави для дострокового розпуску парламенту
13.04.2019   //  

Окружний адміністративний суд міста Києва під час розгляду позову щодо зобов’язання координаторів коаліції внести Прем’єр-міністру  пропозиції щодо кандидатури Міністра охорони здоров’я, задовольнив частково клопотання позивача Андрія Деркача про витребування доказів щодо складу коаліції. Про це ще 6 березня повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зокрема, суд ухвалив витребувати у Верховної Ради України,  Апарату Верховної Ради України, коаліції депутатських фракцій у парламенті відомості, станом на 28 лютого 2019 року, із зазначенням прізвищ, імен, по батькові народних депутатів, що входять до складу коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, яка діє на підставі угоди про коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» від 27 листопада 2014 року. Відповідну інформацію суд ухвалив витребувати і у координаторів коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України «Європейська Україна» Артура Герасимова та Максима Бурбака.

Витребувані матеріали або письмові пояснення із зазначенням неможливості надання суду витребуваних доказів повинні були подані у строк до 12 березня.Андрій Деркач подавав позов до суду ще у грудні 2017 року.

Після нього позов стосовно Супрун подава нардеп Ігор Мосійчук, суд відклав підготовче засідання по цій справі до 15 квітня 2019 року.

Як відомо, Деркач просить суд, визнати протиправною бездіяльність координаторів коаліції щодо незабезпечення внесення коаліцією депутатських фракцій Прем’єру-міністру України пропозиції щодо кандидатури Міністра охорони здоров’я.  Також позивач  просить зобов’язати Артура Герасимова та Максима Бурбака, як координаторів коаліції забезпечити внесення коаліцією пропозиції прем’єру щодо кандидатури Міністра охорони здоров’я.

Від «Наших грошей»: Суд може встановити факт відсутності коаліції без вирішення справи по суті, надавши на окремий запит відповідне роз’яснення.

Це роз’яснення дозволить майбутньому президенту України відразу після інаугурації видати указ про розпуск Верховної Ради на підставі відсутності коаліції, не чекаючи оголошення про це від голови ВР Андрія Парубія, що входить до числа прихильників поки ще діючого президента України Петра Порошенка.