Ще одна працівниця АМКУ відбилась від НАЗК у суді по «деклараційній справі»
08.04.2019   //  

Солом’янський районний суд Києва закрив провадження у справі щодо провідного спеціаліста Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери, фармацевтики та рітейлу АМКУ Марини Войнаш, яка несвоєчасно подала декларацію за 2017 рік. Про це свідчить постанова суду від 26 березня.

НАЗК склало протокол про правопорушення Войнаш 8 січня цього року. Агентство звинуватило працівницю Антимонопольного комітету у несвоєчасній подачі щорічної декларації за підсумками 2017 року без поважних причин. Прокурор у суді підтримав позов і просив накласти на антимонопольницю штраф, згідно з ч. 1 ст. 172-6 КУПАП.

Зі свого боку Войнаш визнала вину, однак пояснила, що спізнилась із поданням декларації через хворобу дитини. До матеріалів справи Войнаш долучила відповідну медичну документацію.

Зважаючи на пояснення підсудної, суд вирішив звільнити її від адміністративної відповідальності за малозначністю, обмежитись усним зауваженням і закрити провадження.

Нагадаємо, у період з осені 2018 року НАЗК відправило до суду протоколи на низку чиновників Антимонопольного комітету, серед яких: державна уповноважена Агія Загребельська (визнана винною у судах першої та другої інстанцій, анонсувала оскарження рішень у ЄСПЛ), директор Департаменту організаційної роботи Світлана Білянська (звільнена за фактом програшу у судах першої-другої інстанцій, нині у судовому порядку оскаржує власне звільнення), директор Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ Тетяна Кулішова (провадження у справі закрите судом першої інстанції), директор Департаменту розслідувань порушень законодавства про захист економічної конкуренції – в.о. керівника апарату Юрій Литвин (провадження у двох справах закриті) та інші (детальніше у матеріалі «АМКУ під прицілом НАЗК»).