«Турбоатом» дав 152 мільйони за роботи на Кременчуцькій ГЕС колишній фірмі росіян
02.04.2019   //  

АТ «Турбоатом» 26 березня уклало угоду з ПрАТ «Дніпро-СГЕМ» про інженерні та будівельні роботи на 151,77 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Замовили монтаж, фарбування, випробування, пусконалагодження, дослідну і промислову експлуатацію, введення в експлуатацію двох гідроагрегатів ст. №4-5 філії «Кременчуцької ГЕС» АТ «Укргідроенерго». Йдеться про дві поворотно-лопатеві турбіни і два генератори.

Договір діятиме до кінця квітня 2026 року, тобто протягом семи років та одного місяця.

Зараз основними акціонерами «Дніпро-Спецгідроенергомонтаж» вказані Олександр Коростильов (44%) і Юрій Ковальов (35%).

Коростильов володіє ТОВ «Мегіонстрой» і ПрАТ «Газенергокомплект» (раніше 10% мала Віра Борова) та ділить ТОВ «Мегіон» з Оленою Коростильовою. Ще він керує Асоціацією «Група компаній «Газенергокомплект», засновниками якого є згадане однойменне ПрАТ, ТОВ «Виробниче об’єднання «Енергомашкомплект» Максима Лазаренка і ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Ексіммаш» Людмили Курбатової.

До березня 2017 року розподіл акцій «Дніпро-СГЕМ» був іншим. Російське ВАТ «ОТЧПТ «Спецгідромонтаж» мало 34%, Ковальов – 18%, а Сергій Поливаний – 17%.

До квітня 2017 року членом правління «Дніпро-СГЕМ» був Геннадій Ступаков – екс-депутат Чернівецької облради, який раніше представляв Партію регіонів. Нині він є членом виконкому Новодністровської міськради у Чернівецькій області в якості директора і співзасновника ТОВ «Дністер-СГЕМ» разом із самим «Дніпро-СГЕМ».

За даними ЄДР, 66,37% акцій «ОТЧПТ «Спецгідромонтаж» мало російське ТОВ «Енергострой», ліквідоване в лютому 2015 року.

Із 2009 року «Дніпро-СГЕМ» отримав державних підрядів приблизно на мільярд гривень.