Комунальники віддали 5 мільйонів фірмі екс-директора з оточення екс-секретаря міськради
02.04.2019   //  

У 2018-2019 рр. комунальне підприємство «Сєвєродонецьккомунсервис» тричі замовляло ТОВ «Юміл» газ-метан для заправки автотранспорту на загальну суму 4,99 млн грн. Про це йдеться в матеріалі видання «Прав-да».

Директором ТОВ «Юміл» є Дмитро Шведов – чоловік начальника управління охорони здоров’я міста Сєвєродонецька, чия мати Ольга Мартиненко є депутатом Сєвєродонецької міськради від «Опозиційного блоку».

Чоловік Ольги Мартиненко Олег Мартиненко входить до наглядової ради комунальних підприємств Сєвєродонецька.

Брат Олега Мартиненка Віталій є бізнес-партнером впливового депутата Сєвєродонецькрої міської ради від «Опозиційного блоку» Ігоря Буткова, який до 2018 року був секретарем міськради. Віталій Мартиненко – співзасновник ТОВ «Спецпроект», другим співзасновником якого є місцевий благодійний фонд «Григорія сковороди» сприяння розвитку освіти та підтримки молоді. Засновниками фонду є сім’я Буткових – сини Олег та Максим, мати Валентина та дружина Олена, яка теж є депутатом Сєвєродонецької міськради від Оппоблоку.

Від «Наших грошей»:

«Сєвєродонецьккомунсервис» у двох випадках з трьох уклав з ТОВ «Юміл» угоди про постачання газу-метану (за 2,80 млн грн. та за 1,99 млн грн.) за переговорною процедурою, оскільки двічі було відмінено тендер через відсутність достатньої кількості учасників. Ще один підряд на 199,9 тис грн. комунальники віддали фірмі без конкуренції.

Власником ТОВ «Юміл» є Ігор Князь, який у 2017 році був директором КП «Сєвєродонецьккомунсервис». Ігор Князь також є серед засновників благодійного фонду «Григорія сковороди» разом з сім’єю Буткова.

Раніше прокуратура відкривала кримінальну справу проти секретаря Сєвєродонецької міськради Буткова, який не вніс до декларації інформацію про інвестиції на понад 3 млн грн.

«Наші гроші» відразу після скандального обрання секретаря Сєвєродонецької міськради в січні 2016 року повідомили, що Бутков володів щонайменше 19 кампаніями, частина з яких зареєстрована в окупованому Криму. Власне через неможливість обіймати посаду секретаря і займатись бізнесом, його було звільнено з посади розпорядженням міського голови Валентина Казакова. Але восени 2016 року Бутков рішенням суду поновився на посаді секретаря міськради.

З Ігорем Бутковим пов’язано чимало корупційних скандалів у Сєвєродонецьку. Як наприклад, раптове укладання договору на постачання теплової енергії з компанією бізнес-партнера секретаря міськради Віктора Пилипенка. Крім того, було відкрито кримінальну справу за «розпил» бюджетних коштів через фірми, пов’язані з Бутковим.