Улюбленець мерії за 46 мільйонів побудує стерилізаційний центр для тварин
29.03.2019   //  

КП «Зооконтроль» Дніпровського міськради планує укласти з ТОВ «Ольвікс» договір на 46,32 млн грн. на реконструкцію своєї адмінбудівлі по Березинській, 60 під стерилізаційний центр для тварин. Про це написала Ілона Руднєва у «БюроUA» з посиланням на дані «Прозорро» від 13 березня.

Конкурентом «Ольвікс» на торгах було ТОВ «Дніпро-Енергопром», пропозиція якого становила  47,13 млн грн. Під час аукціону фірма ціну не скидала.

Створили ТОВ «Ольвікс» у 2016 року Анастасія Маслова і Олександр Пуздря. З 2017 р. власником лишається тільки Пуздря.

Анастасія Маслова – дружина заступника начальника КП «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» і екс-директора КП «Дніпроавтоміст» Олександра Цирульнікова. Згідно з декларацією про доходи останнього, зарплатню в 2018 р. Маслова отримувала в КП «Дніпроводоканал». До речі, 7 автомобілів саме КП «УРЕА» працюватимуть на «Ольвікс» при виконанні ним робіт з реконструкції клініки для стерилізації собак.

Олександр Пуздря, незадовго до того, як стати власником фірми «Ольвікс», був безробітним. Згідно з даними Work.ua від 10 січня 2016 р., Пуздря шукав роботу головного інженера.

Дружина Олександра Пуздрі Ірина Пуздря керує ТОВ «Метдекоргруп». Засновником фірми виступає Анна Кукіна. У 2016-2017 рр. Кукіна керувала ТОВ «Дніпробудторг». В подальшому на цій посаді її змінила Наталія Томіліна. Вона ж стала засновником «Дніпробудторг».

Наталія Томіліна – родичка Олександра Пуздрі. Очолюване нею «Дніпробудторг» було створено за три місяці до «Ольвікс» – в листопаді 2015 року. За даними «Прозорро», «Дніпробудторг» взяло участь в 15 тендерах, не виграла жодного. 10 з них фірма розіграла на пару з «Ольвікс», в чотирьох «Ольвіксу» і «Дніпробудторгу становили конкуренцію ще ряд фірм. Свій найперший тендер, замовником якого виступив Департамент благоустрою та інфраструктури, фірми розіграли між собою.

Бюджетні підряди через «Прозорро» «Ольвікс» почав отримувати з серпня 2017 р. За даними ClarityProject, станом на 27 березня 2019 року «Ольвікс» виграв 51 тендер на загальну суму 100,7 млн грн. Замовниками виступали в основному департаменти міськради Дніпра та місцеві комунальники.