«Прокладка» взяла ще 67 мільйонів «Енергоатома» на запчастини до російських дизелів по підвищеним цінам
25.03.2019   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 18 березня за результатами тендеру замовило компанії «Nordetanolis» (Литва) запасних частин для Рівненської АЕС на 1,79 млн євро, або 66,76 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До серпня поставлять запасні частини та гумотехнічні вироби до резервних дизельних електростанцій систем, важливих для безпеки (РДЕС СВБ).

Найдорожчими в переліку є ліва і права кінцеві секції 78-022-049-01 і 78-022-048-01 по 34 219 євро. У липні 2017 року вони коштували на чверть дешевше – по 27 062 євро.

Як і раніше, у нинішньому договорі «Енергоатома» з литовською фірмою «Nordetanolis» у якості виробника запчастин значиться компанія «Adriadiesel d.d.» (Хорватія). При цьому «Nordetanolis» приніс угоди, згідно яких «Adriadiesel d.d.» отримала оригінальні креслення запчастин до дизелів 78Г від компанії «Dimida Sp.z.o.o.» (Польща), а та у свою чергу – від ЗАТ «Производственное объединение «Дизель-Энерго» (Росія), яке є правонаступником виробника двигуна дизель-генератора ДП «Русский дизель».

Литовською компанією «Nordetanolis» володіють кияни Катерина Саковська та Валерій Воронін. Директором є громадянин Білорусі Андрій Кравченко, народжений 19 лютого 1966 р. Фірма має двох застрахованих працівників і займається експортом, імпортом та матеріалами для електромонтажу. Загалом із 2013 року вона отримала підрядів виключно в системі «Енергоатома» на 1,87 млн євро та 1,20 млрд грн.

Польська «Dimida Sp.z.o.o.» належить киянам Дмитру та Юлії Мірошниченкам. Із жовтня 2016 року вона отримала підрядів виключно в системі «Енергоатома» на 242,23 млн грн.

Хорватська «Adriadiesel d.d.» (раніше – «Jugoturbina») на 29% належить хорватській «Jadranska Ulaganja d.o.o.». Останньою володіє та керує Ненад Кончар – син мільярдера Данко Кончара, власника хорватських «Kermas Energia»і «Brodotrogir».

Кончар-старший почав кар’єру на заводі «Jugoturbina», дійшовши до директора, вісім років просидів у в’язниці за економічні злочини на цій посаді, ще 15 років жив у Росії. Крім того, він фігурує у «Paradise papers» та віднедавна володіє фінською судноверф’ю «Arctech» разом із державним російським АТ «Об’єднана суднобудівна компанія».

Як писав «Коммерсантъ», у 2015 році «Росатом» відмінив закупівлю в «Adriadiesel d.d.» дизель-генератора для блоку №4 Ростовської АЕС, бо вона запросила надто високу ціну та не надала документи щодо ланцюга походження товару. Хорватську фірму хотіли обрати єдиним постачальником, оскільки раніше поставлене нею обладнання для блоку №3 цієї АЕС виявилось неякісним. Щоб здати блок №3 вчасно, атомники розібрали хорватський дизель-генератор, придбаний для блоку №4, і тепер планували поповнити недостачу.

Єдиним конкурентом на нинішніх торгах не вперше була латвійська «Raido Trading» білорусів Казіміра Гріневица і Сергія Косцова з продукцією «Дизель-Энерго». Ніхто не знижував ціну, сума угод на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 69,60 млн грн.

Нагадаємо, «Енергоатом» уже двічі відмінив тендер щодо виготовлення дослідної партії запчастин до дизель-генератора 78Г за власною конструкторською документацією.