АМКУ відправив у трирічний «бан» фірму з орбіти підсудного замголови Запорізької облради
12.03.2019   //  

Запорізьке територіальне відділення АМКУ оштрафувало ПП «Т.О.К.» та підприємство «Рассвет-Плюс» ГО «Інвалідів – осіб з пересадженими органами “Надія на життя”» на 136 тис. грн за спотворення результатів торгів об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Космічна-101». Про це свідчить рішення відділення від 20 лютого.

Компанії «Т.О.К.» та «Рассвет-Плюс» діяли не самостійно та узгоджували свою поведінку на закупівлі робіт по капітальному ремонту інженерних мереж житлового будинку по вулиці Космічній у Запоріжжі, встановили антимонопольники. Перемогу в результаті спотворених торгів отримало ПП «Т.О.К.» із ціновою пропозицією 1,87 млн грн.

Зокрема, відділення довело, що:

  • Протягом 2016-2017 років між підприємствами існували сталі господарські відносини;
  • Відповідачі використовували одні і ті ж ip-адреси;
  • «Рассвет-Плюс» не володіло матеріально-технічними та людськими ресурсами для виконання підряду;
  • Компанії використовували спільні засоби зв’язку;
  • У них був один на двох автор електронних файлів формату pdf;
  • Кошторисні документації фірм містили схожості в оформленні (з-поміж іншого, складені російською мовою) тощо.

У «Т.О.К.» не погодились із висновками Відділення. Звернули увагу на те, що господарські відносини між фірмами не були сталими, а скоріше носили «ситуативний характер», попутно намагались спростувати інші докази у справі.

Однак, відділення все ж кваліфікувало поведінку компаній як антиконкурентну, наклавши на кожного з відповідачів по 68 тис. грн штрафу.

ПП «Т.О.К.» ділять Дмитро та Сергій Кондрашини із Запоріжжя.

Назва компанії фігурує у переписці Марка Марченка (брата заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка) із невідомим, яку опублікувала Генеральна прокуратура у грудні 2017 року. Братам Марченкам інкримінують заволодіння 87 млн грн бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомляли «НГ.Запоріжжя», «Т.О.К.» перемагав на держтендерах при регулярній конкуренції ТОВ «В Е Г А». За даними слідчих, після тендерів складали фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводили. Кошти ж перераховували на рахунки підконтрольних фірм.

Додамо, «Т.О.К.» є компанією, активною на державних тендерах. З початку 2017 року по сьогодні підписала договорів на загальну суму 16,82 млн грн.