Команда Резніченка заплатила 2,5 мільйони за Форум з Порошенком, на який звозили людей з регіонів
11.03.2019   //  

Департамент економічного розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації 1 березня за результатами тендеру уклав угоду з ФОП Молотова О.Г. на проведення Форуму «Регіональна Рада. Стратегія 2019» вартістю 2,50 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

На форум 4-5 березня за участі президента Петра Порошенка були найняті не менше десяти автобусів для перевезення людей з регіонів (68 тис грн). Найбільші статті витрат припали на оренду звукового, світлового та комп’ютерного устаткування (1,17 млн  грн), оренду залів у центрі «Менора (0,39 млн грн), кава-брейк на 3 тисячі персон (0,34 млн грн). Також значні суми пішли на оформлення приміщень у «Менорі» (96 тис грн) та облдержадміністрації (72 тис грн).

Олена Молотова на підтвердження досвіду повідомила, займалась організацією святкових заходів для Дніпропетровської ОДА на День Незалежності у 2018 році.

Пропозиція ФОП Молотової не була найдешевшою – ціновий аукціон виграло ТОВ «Євромедіа», запропонувавши послуги на 10 гривень дешевше. Однак замовник відмовився укладати угоду з іногороднім переможцем, висунувши низку претензій. У тому числі фірмі закинули недоліки у банківській гарантії. «Євромедіа» у скарзі до АМКУ пояснило, що це сам замовником зробив описку в тендерній документації. І ця описка була автоматично перенесена банком до тексту банківської гарантії, оскільки банк не має права змінювати вимоги Тендерної документації самостійно.

Також «Євромедіа» скаржилось на визначення переможцем ФОП Молотової, оскільки вона подала у тендерній документації угоду з автоперевізником, яку не було підписано цим перевізником.

Однак зрештою «Євромедіа» 27 лютого відкликало свою скаргу, бо якби фірма виграла оскарження і з нею було б підписано угоду, то у неї не залишилось би часу на підготовку Форуму 5 березня.

Відтак єдиним конкурентом переможця на тендері був 24-річний ФОП Роман Яворський, який раніше не вигравав жодного тендеру.

Нагадаємо, за даними спостерігачів «Опори», 5 березня на Форум за участі Петра Порошенка не допустили дві міжнародні місії спостерігачів від ОБСЄ та ЕNЕМО.

Ввечері того ж дня відбувся ще один захід за участі Порошенка. Після виступів Марії Бурмаки та гурту «Kozak System» він звернувся до дніпрян із промовою. Під час виступу Петра Порошенка спостерігачі ОПОРИ зафіксували там заворушення. Група людей із плакатами вигукувала: «Свинарчуків за грати». Проти цих вигуків виступила інша група осіб – ймовірно представники АТО, деякі з них зауважували: «Вас сюди не кликали». Між цими групами осіб виникла перепалка, яка супроводжувалась штовханиною та взаємними образами. Приблизно в цей час під час виступу Петра Порошенка, невелика група людей почала вигукувати провокативні питання, після чого люди в штатському вивели з натовпу чоловіка. Одна з громадських організацій, зареєстрована в місті Харкові «Потон», повідомила, що лідеру цієї організації в Дніпрі підпалили машину.