У минулому році у мерії Сєвєродонецька улюбленцем з капремонту доріг стала фірма з оточення мера
24.02.2019   //  

У 2018 р. відділ капітального будівництва Сєверодонецької міськради Луганської області виплатив підрядникам 8,65 млн грн. за капітальний ремонт доріг, при цьому більшу частину грошей отримало ТОВ «Данко». Про це написав Олексій Свєтіков на сайті «Сегодня в Северодонецке».

Відділ міськради замовив ТОВ «Данко» капремонт доріг по вул. Богдана Ліщини, Донецькій та проспекту Гвардійському на загальну суму 5,66 млн грн.

Крім того, у минулому році відділ капбудівництва уклав угоди про ремонт доріг вул. Сметаніна, Автомобільна та шосе Будівельників з ТОВ «Леман-Бетон» на 2,40 млн грн., а з ТОВ «Хозхімсервіс» на 582 тис грн. про ремонт дороги по вул. Вілесова.

Засновниками ТОВ «Данко» є Валентина Чумак та Денис Чумак, вони ж є бенефіціарами ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод». До 2016 року засновником останнього була Марина Казакова, дружина міського голови Валентина Казакова.

ТОВ «Данко» є великим підрядником по дорожньо-ремонтним роботам, які виконує в Донецькій і Луганській обл. Тим не менш у правоохоронців виникали питання до якості виконання робіт. Так, у січні 2017 р. було порушено кримінальне провадження № 42017050000000083 за договорами, які «Данко» уклало в Краматорську (2 угоди), Лимані (2 угоди) і в Лиманському районі (4 угоди). Згідно з висновками судових будівельно-технічних експертиз, збитки від неякісно виконаних ТОВ «Данко» на цих об’єктах становлять 9,40 млн грн. Втім, обвинувальний акт до суду поки що не переданий.

ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод» володіє двома установками по виробництву асфальтобетонної суміші, одна з яких (ДС-158) розташована в Сєвєродонецьку (вул. Богдана Ліщина, 20Д), а друга (ДС-1683) – в Донецької області. Обидві ці установки суди за позовами екоінспекції зупинили. У зв’язку з чим також було порушено кримінальні провадження. Водночас, установки продовжують працювати всупереч рішень суду.

У 2018 році з бюджету Сєвєродонецька, окрім 8,65 млн грн. на капітальний ремонт доріг, було також витрачено 5,25 млн грн. на поточний їх ремонт. Разом майже 14 млн грн.

У 2017 році капремонт доріг в Сєвєродонецьку виконував давній партнер міста – колективне підприємство «Кремінський агрошляхбуд», яким було відремонтовано частину вул. Енергетиків, Гагаріна, Єгорова, Космонавтів (від Гвардійського до Гагаріна), дорога від аеропорту до селища Борівське на загальну суму 8,11 млн грн.

Від «Наших грошей»:

У грудні минулого року депутати Сєверодонецької міськради на сесії достроково припинили повноваження міського голови Валентина Казакова. Новим секретарем міськради було обрано депутата від БПП «Солідарність» В’ячеслава Ткачука, на якого також покладено виконання обов’язків міського голови. Найбільшу кількість місць у Сєверодонецькій міськраді мають депутати від «Опозиційного блоку». Протистояння між Оппоблоком і Казаковим тривають останні три роки.

У 2018 році три з чотирьох підрядів ТОВ «Данко» отримав без конкуренції. У минулому році фірма також отримала три підряди від КП «Сєвєродонецьккомунсервис» на 788 тис грн. на поточний ремонт доріг пр. Гвардійський, вул. Синецька та Об’їзна.

Засновником та керівником ТОВ «Леман-Бетон» є Артем Сушков.

ТОВ «Хозхімсервіс» належить донецькій родині Кізіменків – Аллі та Давіду. Батько родини, Олег Кізіменко, був першим керівником «Хозхімсервісу». Він також був «замголови міської держадміністрації» в окупованому Севастополі, його затримали у вересні 2018 р.