Антимонопольники три роки розслідували змову трьох сміттярів, що ділили один офіс на трьох
18.02.2019   //  

Кіровоградське територіальне відділення АМКУ оштрафувало ТОВ «Екостайл», ТОВ «КАТП-1128» та ТОВ «Раф-Плюс» на загалом 94,53 тис. грн за спотворення сміттєвих торгів у Кропивницькому. Про це свідчить рішення відділення від 12 лютого.

Відділення відкрило справу про ймовірну змову «Екостайл» та «КАТП-1128» ще влітку 2015 року, лише у травні 2018 року до справи у якості відповідача долучили кропивницьку філію одеського ТОВ «Раф-Плюс».

Врешті, антимонопольники довели змову усіх трьох суб’єктів господарювання, що діють на ринку збирання безпечних відходів.

В основу рішення поклали аналіз тендер від весни 2015 року щодо закупівлі послуг зі збирання побутових відходів у Кропивницькому.

«Наші гроші» повідомляли, що ту закупівлю розіграли пов’язані компанії. Перемогу здобуло ТОВ «Екостайл» із ціновою пропозицією 218,51 тис. грн. Конкуренцію «Екостайлу» склали «КАТП-1128» та місцева філія «Раф-Плюс», при цьому, усі троє на той час знаходились у Кропивницькому за однією адресою.

Дослідивши тендер, Кіровоградське ОТВ АМКУ встановило, що засновники відповідачів були прописані за однією адресою, а самі компанії – фактично знаходились в одному і тому ж приміщенні, використовували спільні засоби зв’язку. Також між учасниками існували сталі господарські зв’язки у вигляді надання/отримання послуг, оренди майна та транспортних засобів тощо.

Додамо, одна із оштрафованих компаній, ТОВ «Екостайл», досі займається вивезенням сміття у Кропивницькому, подекуди викликаючи обурення містян через неналагоджену роботу. Нещодавно міський голова Кропивницького Андрій Райкович пригрозив припинити діяльність «Екостайлу», якщо компанія не налагодить щоденну утилізацію.

З початку 2017 року «Екостайл» уклав «сміттєві» контракти на 3,57 млн грн. Сьогодні компанія записана на дніпровське ТОВ «Сервис АСГ» та Анатолія Тетьора, який виступає одним із бенефіціарних власників. «Сервис АСГ» належить Андрію Кирпичову з Дніпропетровщини, одеситам Сергієві Макарову та Ігорю Мисаці.

«КАТП-1128» зареєстроване на Василя Кістрицю з Дніпра та Михайла Франтмана з Молдови. У 2017 році фірма взяла два договори у КП «Універсал 2005» за 1,06 млн грн.

Одеське «Раф-Плюс» ділять одесити Ігор Шаталов, Олексій Васильченко та згадуваний Ігор Мисака, а також ДочП «Інтмакс», що належить Васильченку.