В АРМА передали 11 об’єктів зі справи по самобудах «Укогруп» Войцехівського
07.02.2019   //  

Печерський райсуд Києва передав Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) ряд об’єктів зі справи по «самобудах Войцеховського». Про це свідчить ухвала суду від 14 січня.

Суд задовольнив клопотання слідчого Нацполіції і визначив порядок зберігання речових доказів по справі, передавши в управління АРМА 11 об’єктів із забороною розпорядження, користування та проведення будь-яких будівельних робіт направлених на створення завершеного об’єкту будівництва.

Йдеться про офісний центр «Домініон» по вул. Ушинського, 40 у Києві (приміщення 2, 4, 6, 8 поверхів загальною площею 4456,9 кв м та місць загального користування площею 1520,9 кв м), а також 10 житлових комплексів (окрім житлових приміщень, які належать фізособам на праві приватної власності) у Києві:

  • ЖК «Нова Хвиля» по вул. Харківське Шосе, 15-А,
  • ЖК «Милославський» по вул. Милославська, 31-В,
  • ЖК «Флагман» по вул. Лобачевського, 7,
  • ЖК «Родинний Затишок» по бульвару Гашека, 20, 22, 24,
  • ЖК «Деміївський квартал» (раніше – ЖК «Олімпійське містечко», ЖК «Панорамне містечко», ЖК «Панорамний») по вул. Ракетній, 24,
  • ЖК «Сосновий Бір» по вул. Олевській,
  • ЖК «Науковий» по вул. Петропавлівській, 40,
  • ЖК «Совські Ставки» по вул. Кіровоградська, 70 і його відділ продажу,
  • ЖК «Синьоозерний» на перетині проспектів Правди та Гонгадзе в м. Києві і його відділ продажу
  • ЖК «Східна Брама» по вул. Світлій, 3 і його відділ продажу.

Відділам продажу заборонено продавати квартири.

Нагадаємо, Головне слідче управління Нацполіції розслідує кримінальне провадження від 26.11.2012 за фактами вчинення службовими особами групи компаній «Укогруп» ряду кримінальних правопорушень.

У ході слідства встановлено, що фактичний керівник групи компаній «Укогруп» Анатолій Войцехівський у період 2011-2014 років організував групу, яка здійснила низку злочинів, а саме: самовільне захоплення ділянок і самовільні будівництва на них, заволодіння чужими коштами, складання і видачу завідомо неправдивих офіційних документів, умисне ухилення від сплати податків.

Упродовж 2012-2014 років службові особи групи компаній «Укогруп» самовільно зайняли у Києві земельні ділянки та незаконно розпочали на них самовільне будівництво 40 житлових та офісно-торгово-житлових комплексів. Усі вони визнані речовими доказами у кримінальному провадженні. На вказані вище 11 об’єктів судами у 2015-2018 рр були накладені арешти.