У Пущі Водиці «Київміськбуд» вирубав 200 дерев для будівництва житла під виглядом оздоровчого комплексу
04.02.2019   //  

На ділянці у Пущі Водиці, де «Київміськбуд» отримав ділянку під будівництво рекреаційно-оздоровчого комплексу, а насправді збирається побудувати житловий комплекс, вирубано понад 200 вікових дерев. Про це повідомив місцевий житель і активіст Іван Кирикевич на своїй сторінці у Facebook.

«2 лютого 2019 року громадяни разом із поліцією зайшли на територію за адресою вул. Квітки Цісик, 34-36. Те, що ми побачили, важко описати: вирубано 214 вікових дубів, сосен та кленів. Більшу частину чудової деревини «Київміськбуд» вже вивіз та, мабуть, гарненько продав, але навіть те, що лишилося… колоди у метр в діаметрі, величні сосни, вік яких був 90-120 років», – написав Кирикевич.

Відзначимо, що «Київміськбуд» у липні 2017 року отримав в оренду на 15 років ділянку площею 0,69 га по вул. Квітки Цісик, 34, 36 для будівництва рекреаційно-оздоровчого комплексу.

У пояснювальній записці, зокрема, вказано, що 214 дерев на цій ділянці підлягають збереженню.

Дані з пояснювальної записки до проекту рішення про передачу ділянки по вул. Квітки Цісик, 34, 36 в оренду «Київміськбуду»

У червні 2018 року «Київміськбуд» отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво рекреаційно-оздоровчого комплексу по вул. Квітки Цісик, 34, 36.

25 січня цього року секції будівництва та архітектури Мінрегіону відмовилася погодити «Київміськбуду» відхилення від державних будівельних норм при будівництві по вул. Квітки Цісик, 34, 36. При розгляді, зокрема, звернули увагу, що «будується житло під виглядом готелю». При цьому «для житла і для готелю – зовсім різні вимоги ДБН».

На сайті «Київміськбуду» вказано, що по вул. Квітки Цісик, 34, 36 підприємство збирається збудувати «Апарт-комплекс в Пущі Водиці» 7 секцій по 5 поверхів кожна.

Власником 80% акцій ПАТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» є територіальна громада міста Києва (Департамент комунальної власності м. Києва). Головою правління «Київміськбуду» є Ігор Кушнір.