Директор «забаненої» АМКУ фірми через нове юробличчя виграв 72 мільйони на днопоглиблення
29.01.2019   //  

Філія «Дельта-лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» 24 січня за результатами тендеру замовила ТОВ «Спеціалізоване технічне бюро Азімут» днопоглиблення на 71,99 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч виконають днопоглиблення Морського підхідного каналу глибоководного суднового ходу «річка Дунай – Чорне море» в обсязі 369 тис куб. м із відвезенням ґрунту на відстань 8 км по $7, або 195 грн. за кубометр.

Нещодавно Миколаївський морпорт замовив фірмі «MDCL Mediterranean Dredging Company Limited» («MDCL», Кіпр) днопоглиблення з вивозом ґрунту на більшу відстань 10-17 км у середньому по $8, або 211 грн.

А торік Южненський морпорт замовив фірмі «China Harbour Engineering company Ltd.» («CHEC», Китай) днопоглиблення з вивозом ґрунту на 8 км по $7, або 173 грн.

Переможна пропозиція «СТБ Азімут» на 14% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Ізмаїльський «СТБ Азімут» належить Володимиру Кравченку та директору Олександру Блошенку. Останній також керує ізмаїльським ПП «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» Надії Блошенко, а раніше, в 2005-2008 рр. очолював ДП водних шляхів «Устьдунайводшлях».

Переможець подав аналогічну угоду за 2018 рік про днопоглиблення операційної акваторії перевантажувальних комплексів і підхідного каналу із ТОВ «Компанія «Євровнєшторг».

Торік «СТБ Азімут» отримав єдиний держпідряд Ізмаїльського морпорту на 67 тис грн.

Єдиним конкурентом переможця був вищезгаданий кіпрський офшор «MDCL».

За даними сайту «Import Genius», у січні 2018 року фірма «MDCL» отримала від ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» земснаряд «Severodvinskiy» вартістю 11,66 млн грн.

Крім того, «MDCL» у суді першої інстанції представляли Тур Ю.М. і Янкович В.О., які раніше були представниками того ж самого «Техморгідрострой Миколаїв».

Нагадаємо, «Техморгідрострой Миколаїв» і «Северодвинский» фігурують у кримінальній справі НАБУ щодо заволодіння у 2015-2016 роках коштами ДП «Адміністрація морських портів України» шляхом закупівель за завищеними цінами послуг із днопоглиблення у Бердянському та Маріупольському морських портах.

Позаторік АМКУ оштрафував «Техморгідрострой Миколаїв» на 76,43 млн грн. й «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» на 3,64 млн грн за змову на торгах «АМПУ» по днопоглибленню. А торік «Інфлот-Данубіус Ейдженсі» програла першу інстанцію щодо відміни штрафу і судиться в апеляційному суді, причому їй не дали залучити третьою стороною НАБУ.

«MDCL» (раніше – «Ambilom Limited») очолює Kryftis Andreas, директор кіпрських «Spotad Services Ltd», «Foumaro Holdings Ltd», «Heamoor Limited» і «Grandim Limited». У 2016 році він представляв Максима Басова на зборах акціонерів кіпрської «Ros Agro Plc» з російської групи «Русагро» Максима Басова і родини екс-сенатора Вадима Мошковича.