НБУ з економією в півтора раза купив швейцарський шредер для грошей за 6,5 мільйона
25.01.2019   //  

Національний Банк України 18 грудня за результатами тендеру замовив фірмі «Hunkeler Systeme AG» (Швейцарія) шредер для банкнот за 206 тис євро, або 6,51 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До вересня поставлять автоматизовану систему знищення зношених банкнот у режимі «оff-line» моделі HCDS 100 за 173 тис євро та виконають пусконалагодження за 33 тис євро. До її складу входять конвеєр для зберігання банкнот із подвійною механічною системою блокування, шумозахисна кабіна подрібнювача, подрібнювач, гранулятор і трубопровід. Продуктивність системи становить не менше 100 кг зношених банкнот на годину. Систему безкоштовно підключать до діючої системи брикетування знищених банкнот BDS CS-200 із монтажем трубопроводів довжиною близько 35 м, а також проінструктують персонал. Гарантійний строк становить рік.

Ціна угоди в півтора раза нижча від очікуваної вартості закупівлі у 373 тис євро.

Конкурентами на активних торгах були компанії «Giesecke+Devrient Currency Technology GmbH» (Німеччина) і «Kusters Engineering B.V.» (Нідерланди).

Швейцарська «Hunkeler Systeme AG» уперше отримала підряд в Україні. Контактною особою фірми вказаний Борис Башяров, директор ТОВ «Хункелер Системи Рус» (Росія).