Захист від «приватівців» по «Укрнафті» обійшовся «Нафтогазу» вже у 7 мільйонів євро
24.01.2019   //  

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 21 січня уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою «KWM Europe LLP» про юридичні послуги на 4,00 млн євро. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У 2017 році «Нафтогаз» замовив «KWM Europe LLP» представництво у Лондонському міжнародному арбітражному суді у справі за зверненням міноритарних акціонерів ПАТ «Укрнафта» – кіпрських компаній «Littop Enterprises Limited», «Bridgemont Ventures Limited» та «Bordo Management Limited», пов’язаних з групою «Приват».

Вартість угоди становила 3,00 млн євро. Отже, усього фірмі відписали 7,00 млн євро.

Нинішню додаткову закупівлю юридичних послуг на 2019 рік у того ж виконавця провели за переговорною процедурою для уніфікації. Замовник послався на висновок Ради науково-правових експертиз при Інституті держави та права ім. В.М. Корецького НАНУ.

Обсяг замовлення становить 8 422 годин. Як і позаторік, середня погодинна ставка складає 475 євро, куди входять витрати на канцелярські, поштові та кур’єрські послуги, візи, телефонні переговори, Інтернет, фотокопіювання, відрядження, переклад тощо.

Представником британської «KWM Europe LLP», члена міжнародної мережі «King & Wood Mallesons», значиться Андрій Яковлєв, а договір підписав партнер Даррен Ройзер.

Нагадаємо, міноритарії «Укрнафти» також судяться з Міністерством юстиції України в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольм (Швеція). Із 2015 року Мінюст уклав угод щодо цієї справи з фірмою «Latham & Watkins (London) Llp» (Британія) на $15,98 млн., а з 2017 року – ще й із фірмою «Hogan Lovells» (Британія) на $2,75 млн.