Мінекології замовило розробку софту для системи «Відкрите довкілля» за 10 мільйонів
14.01.2019   //  

Міністерство екології та природних ресурсів України 28 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Комп’ютерні інформаційні технології» («КІТ») розробку програмного забезпечення за 10,03 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом двох місяців створять Загальнодержавну автоматизовану систему «Відкрите довкілля» і налаштують демонстраційний режим роботи. Перша черга включатиме портал адміністративних послуг і державних реєстрів за 6,50 млн грн., аналітичну підсистему даних екологічного моніторингу за 1,60 млн грн. і шину обміну даними за 1,93 млн грн. Виконавець передасть замовнику майнові права на створений софт, який повинен забезпечувати можливість одночасної роботи 30 тис авторизованих користувачів.

Технічне завдання на Портал послуг передбачає можливість використання блокчейну.

Можливий повний аванс згідно постанови Кабміну від 23 квітня 2014 року №117.

Ціна угоди на 1 300 грн., або 0,01% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Столична компанія «КІТ» належить засновникам ТОВ «Кітсофт» Сергію Маломену та Олександру Єфремову (не плутати з екс-нардепом від Партії регіонів), який також володіє ТОВ «Кітсофт Плюс». За даними системи «YouControl», раніше партнером Єфремова по компанії «КІТ» був Андрій Руденко, а до того – Олександр Петропавловський.

Усього з 2008 року переможець отримав підрядів принаймні на 59,97 млн грн. Зокрема у 2017 році Міністерство інформаційної політики України замовило йому створення мультимедійного проекту «Ukraine 360» за 1,30 млн грн. Йшлося про зйомку відеороликів у форматі 360° 4K-8K із двох локацій та розробку веб-порталу і мобільного додатку для Android/iOS для туристів із можливістю використання окулярів віртуальної реальності.

Єдиним допущеним конкурентом було столичне ТОВ «Транслінк Консалтинг» Сергія Мірка і Володимира Шмідка, зареєстроване за масовою адресою по вул. Артема, будинок 21, офіс 406, причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Мірко є співавтором низки патентів, що належать ТОВ «Світ Проф» Світлани та Андрія Рощіних.

ТОВ «Мандей Енд Ко» не допустили до торгів, бо воно підтвердило аналогічний досвід субпідрядників замість власного, не переклало документи про освіту на українську мову та не подало скановані документи про матеріально-технічну базу і низку інших паперів.