Команда Резніченка «заточила» закупівлю рекламних постерів за 5 мільйонів під місцевих з автовишками
11.01.2019   //  

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дніпропетровської ОДА у тендерній документації на закупівлю рекламних послуг за 4,70 млн грн прописав кілька дискримінаційних вимог, які відсікають учасників з розташуванням поза межами Дніпропетровщини та тих, що не мають автовишки – хоча переможець за одним лотом не розміщуватиме рекламу, а лише створюватиме її.

Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Оголошена 29 грудня закупівля складається із двох лотів. У межах першого будуть замовлені послуги зі створення рекламних постерів, а за другим – їх розміщення.

При цьому, у загальній тендерній документації до обох лотів замовник прописав вимогу щодо наявності в учасників власних або орендованих обладнання та транспортних засобів (зокрема автовишки) для подальшого розміщення постерів. Однак, учасники ринку відмітили, що така вимога суперечить самому предмету закупівлі за першим лотом – адже замовлення стосується «створення рекламної продукції», а не її розміщення.

Також замовник очікує, що потенційні учасники матимуть у власності чи оренді нежитлові приміщення з місцерозташуванням на Дніпропетровщині. Однак, рекламники зазначили, що така вимога є дискримінаційною до тих суб’єктів господарювання, що розташовані за межами Дніпропетровської області, проте мають власну службу доставки продукції або укладені договори про надання таких послуг.

Додамо, восени 2018 року Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ДОДА провів аукціони з аналогічними предметами закупівлі. Тоді замовлення на створення постерів отримало ТОВ «Сател Плюс», а розміщенням мало зайнятись ТОВ «Адвертпром».

На субпідряді «Сател Плюс» мали працювати «Формат Сервіс Сіті» та ТОВ «Копір-Центр Україна». Учасник зазначав, що немає досвіду виконання аналогічних договорів, однак «залучені субпідрядні організації мають багатий досвід роботи на ринку».

Із «Прозорро» відомо, що «Формат Сервіс Сіті» у 2016 році отримало від Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ДОДА невеликий підряд за 90 тис. грн на ремонт бігбордів. Фірма зареєстрована на Віктора Конопелькіна – це батько Олександра Конопелькіна, у чиїй власності знаходиться транспорт, що мав би бути залучений у процесі розміщення реклами.

Сам Олександр Конопелькін довгий час був директором рекламного ДочП «Бігборд» ТОВ «Бігборд Група», котре через ТОВ «Аутдор Медіа Сістемз Лімітед» та ТОВ «Біг Медіа» належить чехам Йозефу Ондерці, Річарду Фуксу, Габрієлю Фулоппу, бельгійцеві Жан-Себастьяну Деко та французам Жан-Шарлю Деко і Жан-Франсуа Морісу Деко.

Власником ТОВ «Сател Плюс» є Інна Радомська (раніше – Лаптєва), яка ще у 2013 році шукала вакансію адміністратора, технолога чи продавця-консультанта із бажаним місячним окладом 3500 грн. Жінка не зареєстрована як підприємець і раніше не провадила бізнес-діяльність.

Донедавна «Сател Плюс» було зареєстроване на ПП «Віп Комерс» та ПП «Нова Комерц» бенефіціарами через які спершу виступали Петро Петренко з Черкащини та Вероніка Цикілек з Кіровоградської області, а пізніше були перереєстровані на адвоката Юлію Тютюнник.

Разом з Дарією Годун Тютюнник співволодіє адвокатською агенцією «Де юре». З-поміж іншого, тут надають послуги з реєстрації фірм, продають уже створені з необхідними ліцензіями, ПДВ-реєстрацією тощо.